Manchester United 3-2 Tottenham Hotspur

Minden idők legeredményesebb játékosa mesterhármassal szomorította a nagyot küzdő Tottenhamet.


Lassan indult a találkozó, az első 6-7 percben óvatosan focizott a két csapat, aztán a semmiből Maguire remek labdája után Sancho mehetett a bal oldalon, Ronaldot játszotta meg, aki ballal kapura lőtt, de Dier blokkolt, a manchesteriek közül többen azonnal kezezést reklamáltak, de Moss játékvezető nem ítélt büntetőt. Hogy miért nem, azt talán csak ő tudja...

 

A 12. percben Fred remek bokamozdulata omoly előnyt jelentett Ronaldo számára, aki üresen állt, 25 méterről kapura lőtt és kilőtte a jobb felsőt, 1-0 a Unitednek. Cristiano Ronaldo pedig megszerezte 805. gólját pályafutása során.

 

Pogba próbálkozott nem sokkal később, de nem talált kaput. Nem úgy Hojbjerg, azonban De Gea könnyedén hárított.

 

A 18. percben Davies ugrott ki a védők között, majd közelről a kapuba lőtt, de les volt, így maradt az 1-0.

 

A félidő fele tájékán szöglethez jutott a Spurs, Son beadását a rövidnél megcsúsztatták, a hosszún Dier fejelt, Dalot azonban a gólvonalon állva tisztázni tudott.

 

A 29. percben nagyszerű támadás futott a Tottenham jobb oldalán, azonban Matic hatalmasat blokkolt, így Son nem talált a kapuba.

 

Öt perc múlva Telles kezezése után büntetőhöz jutott a vendégcsapat, Kane állt a labda mögé, De Gea érezte a sarkot, de Kane erősen lőtte a labdát és kiegyenlített.

 

Nem tartott sokáig a Tottenham öröme, Matic zseniális kiugratását Sancho azonnal középre tette Ronaldo elé, aki ennél sokkal nehezebb dolgokat is megoldott már életében, megszerezte pályafutása 806. találatát is, amivel a legeredményesebb labdarúgóvá vált!

 

A játékrész utolsó eseménye Sancho lövése volt, de sajnos nem tudott elég erőt belevinni a próbálkozásába, Lloris hárítani tudott. 

 

Összességében a United többet tett a gólokért, kifejezetten pontosan passzoltak a játékosok támadások során, olykor lendületes játékkal jutottak el az ellenfél tizenhatosáig.

 

Jobban kezdte a második félidőt a Spurs, az első percekben a United nem tudott kijönni térfeléről. Bár aztán volt 1-2 ígéretes támadása a hazai csapatnak is, de a gólhoz leginkább Son állt a legközelebb, azonban Kulisevski átadása után a dél-koreai kapu mellé gurított.

 

A 65. percben remek kontrát vezetett a United, Fred hozta ki a labdát kiválóan, végül Ronaldo kapott egy kiugratást, a portugál a tizenhatos sarkához közel járva kapura tüzelt, Lloris védett.

 

A 72. percben egyenlített a Spurs. Dalot borzalmasan helyezkedett, így Reguilon teljesen üresen kapott labdát a szélen, középre lőtte, Maguire menteni próbált, de szerencsétlenül ért a labdához, ami a saját kapujában kötött ki.

 

Négy perc múlva Ronaldo lövését tolta szögletre bravúrral Lloris.

 

Atya ég, micsoda meccse van egy 37 éves játéknak! Manchesteri szöglet szállt be remekül a kapu elé, Ronaldo ugrott fel és csodásan fejelt a bal felsőbe, 3-2 a Unitednek!

 

A 94. percben Fred ugratta ki Cavanit, aki átpasszolt a másik oldalra Sancho elé, azonban Reguilon nagyon nagyot mentett.

 

Végül sikerült megszerezni a győzelmet Cristiano Ronaldo mesterhármasával, aki a Fifa adatai alapján minden idők legeredményesebb labdarúgójává vált!

 

 

Premier League, 29. forduló
Manchester United 3-2 Tottenham Hotspur
Old Trafford

 

Vezette: Jonathan Moss

 

United: De Gea - Dalot, Varane, Maguire, Telles - Matic(Cavani 80.), Fred - Rashford(Elanga 68.), Pogba, Sancho - Ronaldo(Lindelöf 83.)
Nem használt cserék: Henderson, Jones, Bailly, Wan-Bissaka, Mata, Lingard

 

Tottenham: Lloris - Romero, Dier, Davies(Bergwijn 88.) - Doherty, Bentancur(Winks 88.), Hojbjerg, Reguilon - Kulusevski(Moura 78.), Son - Kane
Nem használt cserék: Gollini, Sanchez, Rodon, Scarlett, White, Emerson Royal

 

Gólszerző: Ronaldo 12', 38', 82' illetve Kane 35' (11-es), Maguire 72' (öngól)

 

Sárga lap: Fred, Pogba illetve Dier

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!