Még egy teljesen új stadion lehetősége is felmerült az Old Trafford modernizálása kapcsán

Akár a teljes dózerolás és egy új építése stadion építése ugyanazon a helyen is felmerült, mint lehetőség a Manchester Unitednél az Old Trafford modernizálása kapcsán.


Bár az évszázados múltra visszatekintő stadion földdel egyenlővé tevése népszerűtlen intézkedés lenne a szurkolók nagy többségénél, úgy tudni, hogy amúgy is ez a legkevésbé valószínű választás a jelenlegi vezetőség számára, ugyanis az egyik legfontosabb szempont, hogy a csapat hol játszaná a hazai mérkőzéseit, amíg az új stadion épülne.

 

Egy másik lehetőség az Old Trafford Déli Lelátójának porig rombolása és újjáépítése, vagy a jelenlegi struktúra teljes átdolgozása. A stadion területének nagy kiterjedtségére való tekintettel bármilyen döntés is szülessen, a klub hosszú távú céljaként annak kellene megjelennie, hogy a stadion egy kulturális és közösségi csomópont legyen, hasonlóan a Tottenham Hotspur stadionjához, amelyet 3 éve nyitottak meg és 1 milliárd fontba került.

 

A United vezetőségében jelenleg azon potenciális alvállalkozók ötleteit értékelik, akik képesek lehetnek ilyen jellegű feladatok elvégzésére az eredetileg 1910-ben épült komplexum megújítása kapcsán. De amíg a főtervező személye nem kerül kiválasztásra, semmilyen konkrét döntés nem fog születni, emellett pedig a klubnál szeretnének a szurkolókkal is szoros egyeztetéseket folytatni a tervezési folyamat során.

 

 

Az Álmok Színházában azóta nem történt számottevő modernizáció, hogy Malcolm Glazer 2005-ben megvásárolta a klubot - a befogadóképesség 2006-os, 75 ezer főre való bővítését még azelőtt fogadta el a klubvezetés, hogy a néhai amerikai tulajdonos betette a lábát a klubhoz. 

 

Az előző hónapban a United operatív igazgatója, Collette Roche egy szurkolói fórumon beszélt a stadion jövőjéről:

"A világ azon vezető tanácsadóival elemezzük a lehetséges megoldásokat, akik szeretnének egy főterv létrejöttében segíteni az Old Trafford modernizációjának céljával, amelyben a legfontosabb terület a szurkolók meccsnapi élményeinek növelése."

 

"Reméljük, hogy ehhez sikerül a következő hetekben megtalálnunk és meg is állapodnunk a számunkra megfelelő partnerrel; ezt követően hivatalosan is megkezdhetjük a projekt első fázisát, ami a főterv vízióinak és céljainak lefektetése lesz."

 

A United 2019-ben azért áldozott némileg az Old Trafford ráncfelvarrására, ugyanis majdnem 20 millió fontot költöttek rá - 11 milliót a mozgássérült helyek kialakítására, fejlesztésére, 4 milliót a biztonsági rendszerre, további 4 milliót pedig a vendéglátó terek újrabútorozására.


Guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!