Erik ten Hag veszi át a menedzseri pozíciót?

A Manchester United menedzseri pozícióját a nyártól Erik ten Hag fogja betölteni, írja az ESPN.


Az 52 éves szakemberrel az előző hónap során már egyeztetett az angol rekordbajnok, ahogy a PSG menedzserével, Mauricio Pochettinoval is. Mellettük még felmerült a spanyol válogatott szövetségi kapitányának, Luis Enriquenek a neve, valamint a Sevilla élén álló Julen Lopetegui és a Chelsea menedzsere, Thomas Tuchel is célkeresztben voltak. 

 

Rövid ideig a Bayernnel vitézkedő Julian Nagelsmannról is pletykáltak a lapok, azonban ő rendkívül elkötelezett jelenlegi klubja iránt, így lekerült a Vörös Ördögök listájáról.

 

Angol és holland forrásokból úgy értesült az ESPN, hogy a United vezetősége végül az Ajax menedzsere, Erik ten Hag mellett tette le voksát és úgy tudják, hogy a holland mester a nyáron kész távozni jelenlegi csapatától, hogy átvegye az irányítást az Old Traffordon.

 

 

Az új menedzser felkutatásával John Murtough és Darren Fletcher voltak megbízva, akik közvetlenül Richard Arnold vezérigazgatónak adták át javaslatukat, a végleges döntést pedig Joel Glazer társelnök hozta meg.

 

Több forrás szerint nagyon sokáig Mauricio Pochettino is az esélyes jelöltek között volt, ám Arnold és Glazer egyetértett abban, hogy Erik ten Hag a legjobb választás Ralf Rangnick helyére, aki tavaly november óta irányítja a csapatot.

 

Ten Hag mellett szólt az is, hogy a szerződéséből kedvezőbb áron tudja kivásárolni a United a holland trénert, mint a Spurs egykori mesterét, illetve a Unitednél tartanak attól, amit a PSG-nél látnak Pochettino irányítása alatt, pedig az 50 éves Pochettino kezdetben favoritnak számított a menedzseri pozíció betöltésére. Az argentin tréner állítólag nyitott lett volna arra, hogy áttegye székhelyét az Old Traffordra függetlenül attól, hogy nem rég vette át a párizsi csapat irányítását.

 

A PSG Bajnokok Ligája búcsúja sem segítette Pochettino kinevezését, mivel a Unitednél szeretnék elkerülni az újabb kudarcokat és ebbe a látképbe nem fér bele egy sikertelen edző kinevezése. A hab a tortán pedig az lett volna, hogy a PSG 15 millió fontot kért volna menedzsere kivásárlásáért, ezzel szemben Ten Hag kivásárlása csa, 1,7 millió fontjába fog kerülni a Vörös Ördögöknek a hírforrások szerint.

 

A források azt is hozzátették, hogy Ten Hag másodedzője Rene Meulensteen lehet, aki 2007 és 2013 között Sir Alex mellett dolgozott a rekordbajnoknál, valamint bekértek egy listát is a holland szakembertől, amely tartalmazza azt a névsort, akikre szüksége lenne az új menedzsernek mind a meglévő keretből, mind a leigazolandó játékosok vonatkozásában.


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!