Manchester United N - Brighton N -1-0

Tovább menetel a Manchester United női szakasza, már a harmadik helyen állnak a tabellán, ami Női Bajnokok Ligája Play-offot jelenthet számukra és legutóbbi ellenfelüket, a Brightont is sikerült 1-0-ra legyőzniük.


Végig uralta a mérkőzés a United női szakasza, mégis Galton második félidőben rúgott góljának köszönhetően sikerült csak otthon tartani a három pontot. 

 

Már a mérkőzés elején Thorisdottir ad remek labdát a védők gyűrűjéből kiugró Toone felé, aki gyönyörűen veszi le azt, maga elé engedi, azonban a lövést a kapusba ereszti, így szépségdíjas támadás után marad nincs meg az előny. 

 

A helyzetet követően újra próbálkoznak a lányok, Russo ront rá harciasan a lepattanóra a tizenhatoson belül, de nem tudja megszerezni, a labdát végül a Brighton védője füleli le, aki nem tud felszabadítani, Batlle csapott le rá, majd passzolt egyből Thomasnak, akinek a lövését blokkolták. 

 

Második félidőben támad a United, Toone indítja tökéletes ütemben Galtont, aki bár kisodródott, mégis rá bírta lőni még a labdát a kapura, s bár gyengére sikerült, a kapus rossz napot fogott ki és alá nyúlt az amúgy is vánszorgó labdának, így az a jobb sarokban pihent meg végül. Inkább kapushiba, mint támadó érdem, de a gól az gól. 1-0

 

Ismét támadnak a Vörös Ördögök, Thorisdottir ismét egy egész pályás indítással vetette észre magát, na meg persze a labdáért futó Thomast, akinek a próbálkozása elsuhant a kapu bal alsó sarka mellett. Ígéretes próbálkozás volt, de maradt az eredmény.

 

 

A változatosság kedvéért a pálya vörösebbik fele támad ismét, Hanson cselezget a tizenhatos jobb oldalán, megnézi magának a centert és középre is tekeri a játékszert, ott már Thomas várta a labdát, aki a kapusba lőtte azt. Azonban a mai napon a Brighton hálóőréről minden a kapu felé pattogott, most sem volt az máshogy, mégis a védők tisztázni tudtak a gólvonalról. 

 

Rengetegen látogattak ki a mérkőzésre a Leigh Sport Villagen és habár jó iramú mérkőzést láthattak, be kellett érniük egyetlen góllal. Ennek ellenére a csapat a harmadik helyen áll, ami Női Bajnokok Ligája play-offot érhet, amennyiben az utolsó három mérkőzésén tartani tudja a dobogót. A Chelsea 5 ponttal van előttük, míg manchesteri riválisa 3 ponttal lemaradva üldözi őket. 

 

Legközelebb az Aston Villa női csapatának vendégszeretetét fogják élvezni lányaink április 24-én 19:00-kor a Bescot Stadion gyepén. 

 

Összefoglaló:

United: Earps; Blundell, Batlle, Ladd, Thorisdottir; Zelem, Groenen (Boe Risa 69); Russo (Hanson 70), Toone, Galton (Moore 68); Thomas

Nem használt cserék: Fuso, Baggaley, Harris, Jones

Gólok: Galton 50


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!