Szóbeli megállapodás Ten Haggal?

A The Athletic értesülése szerint a Manchester United szóbeli megállapodást között Erik ten Haggal, aminek értelmében a holland érkezik majd Ralf Rangnick helyére.


Bár egyelőre csak szóbeli megállapodásról van szó, a kiszivárgott információk szerint Ten Hag várhatóan 4 éves szerződést kap az angol rekordbajnoktól. A helyzettel az Ajaxnál is tisztában vannak és hajlanak is az egyezségre a Vörös Ördögökkel, viszont a pontos részleteket és dokumentációkat még véglegesíteni kell.

 

A hivatalos bejelentésre tehát még várni kell egy kicsit,  az Ajax pedig a PSV Eindhoven csapatával mérkőzik április 17-én a Holland Kupában, így elsődlegesen most ez a találkozó van a fókuszban.

 

A The Athletic egyébként úgy tudja, hogy Ten Hag edzői stábja is időben össze fog állni a Unitednél, a Vörös Ördögök azonban tiszteletben tartják az Ajaxot, akikre még az imént említett kupaszereplés vár, valamint szeretnék bebiztosítani bajnoki címüket is a szezonban. A hírrel kapcsolatban jelen pillanatban sem a Manchester United, sem Erik ten Hag képviselői nem kívántak nyilatkozni.

 

 

A hírt Fabrizio Romani is megerősítette és amennyiben hihetünk ennek a két, mondhatjuk hiteles forrásnak úgy szinte biztosra vehető a holland érkezése, aki Ralf Rangnickot fogja váltani az ideiglenes menedzseri pozíciójából. A német szakember tavaly november óta látja el a menedzseri teendőket, miután a klubnál menesztették Ole Gunnar Solskjaert. 

 

A United szűkített listáján szerepelt még a PSG menedzserének, Mauricio Pochettinonak a neve is, de végül a Vörös Ördögök vezetősége nem a Spurs egykori menedzserének szavazott bizalmat.

 

Ten Hag 2017 decembere óta az Ajax edzője, ahová a Bayern München 2. csapatától érkezett, ahol korábban a Manchester City menedzserével, Pep Guardiolaval is együtt dolgozott. 

 

Az 52 éves szakember 2019-ben a Bajnokok Ligája elődöntőjéig menetelt a holland csapattal, ahol az akkor még Pochettino által irányított Tottenham ejtette ki őket. Az Ajax 2019-ben és 2021-ben is megnyerte az Eredivisie-t és jelenleg 4 pont az előnyük a tabella élén.


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!