Liverpool 4-0 Manchester United

Sajnos el kell ismerni, ez a Pool fényévekkel előrébb jár, mint a Man United. Nagyon könnyedén nyert Klopp csapata. Totális csőd a manchesteri legénység.


Az angol labdarúgás történelmének legnagyobb párharcának legújabb felvonását játszották ma az Anfielden.

 

Hamar megszerezte a vezetést a hazai gárda. A United bal oldalát könnyedén kipasszolták Hendersonék, majd a labda középre érkezett Diaz elé, aki nem hibázott. Alexander-Arnold a gól után a kipattanót izomból ellőtte, majdnem eltalálva De Geát, ami után a két játékos kakaskodott is egy kicsit.

 

Mintha a gól nem lett volna elég nagy baj a Vörös Ördögök számára, a 10. percben még Pogba sérülése is nehezítette a csapat dolgát, Rangnicknak cserélnie kellett, Lingardot küldte a pályára.

 

A Pool továbbra is támadásban maradt, azonban lövéseik elkerülték a kaput az első 20 perc végéig. Aztán szinte a semmiből megduplázta előnyét a hazai gárda. A manchesteri térfélen passzoltak a liverpooliak, Mane zseniális labdával ugratta ki Salah-t, akiről csúnyán lemaradt Dalot, a csatár nem hibázott, De Gea mellett a kapuba lőtt, 2-0.

 

Elképesztő, mennyire képtelen volt bármit is változtatni a United a játékán, miután hátrányba került. Semmi elképzelés, semmi gyors támadás, számtalan gyenge átadás, miközben a hazaiak őrületesen magabiztos labdajáratásokkal akkor törték át az ellenfél középpályáját, amikor csak akarták.

 

Harmadik gót is szerezhetett volna a Pool, azonban Diaz méteres lesen volt, így nem változott az eredmény. Az első gól szerzője egyébént igen aktív volt, lövései, fejesei is voltak, de a szünetig már nem sikerült betalálnia.

 

Siralmas statisztikát hozott a félidő, 9-0 a lövések száma, 25-2 az ellenfél büntetőterületén belüli labdaérintések száma, 76-24% a labdabirtoklás... ilyen távol van jelenleg a manchesteri alakulat a Pooltól, sajnos ez a jelen.

 

A második félidőre cserélt Rangnick, Jones helyett Sancho folytatta a pályán.

 

A Pool kicsit lassabb tempóban kezdett játszani ebben a 45 percben, ami miatt a United többet tudott foglalkozni a támadásokkal, mint a szünet előtt. Volt 1-2 próbálkozás, néhány támadás a Vörös Ördögöktől, de egyik sem bizonyult nagyon komolynak.

 

Aztán a 68. percben Robertson szerzett labdát és tört előre, kitette bal szélre Diaznak, aki középre lőtt, Mane kapott remek labdát és egyből a bal alsóba tekert, 3-0.

 

Kilátástalan, fantáziát nélkülöző, lassú, unalmas focit láthattunk a manchesteriektől. Vajon miként fog ez a gárda visszakerülni oda, hogy a bajnoki címért küzdjön, egyelőre hatalmas kérdés. Ami azonban jól látszott, jelenleg nagyon távol van ettől a csapat.

 

Fernandez nevét alig lehetett hallani, Rashfordét még kevesebbszer, Sancho bejött és próbált valamit alkotni, de ő sem járt sokkal több sikerrel, mint az előtte említett játékosok.

 

A 85. percben még megforgatta a kést a United testében a hazai egyesület, az éppen csak beállt Hannibal adta el a labdát, Jota kiválóan ugratta ki Salah-t, aki duplázni tudott ezen a meccsen, 4-0.

 

A Liverpool mindenben felülmúlta ellenfelét ezen az összecsapáson, sokkal magabiztosabban játszott ellenfelénél, amely esetleges három ponttal komoly lépést tehetett volna a TOP 4-ért, azonban nagyon messze volt akárcsak az egy ponttól is.

 

 

Premier League, 30. forduló
Liverpool 4-0 Manchester United
The Anfield

 

Vezette: Martin Atkinson

 

Pool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Thiago(Keita 80.) - Salah, Mane, Diaz(Jota 70.)
Nem használt cserék: Kelleher, Gomez, Konate, Keita, Jones, Milner, Origi, Tsimikas

 

United: De Gea - Jones(Sancho 46.), Maguire, Lindelöf - Wan-Bissaka, Pogba(Lingard 10.), Matic, Dalot - Elanga(Hannibal 84.), Rashford, Fernandes
Nem használt cserék: Henderson, Telles, Bailly, Mata, McTominay, Garnacho

 

Gólszerző: Diaz 5', Salah 22', 85', Mane 68'

 

Sárga lap: Keita illetve Hannibal, Fernandes
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!