Aston Villa N - Manchester United N 0-0

A Manchester United női csapata 0-0-s döntetlent ért el a Villa otthonában vasárnap este, így visszavette a WSL tabella harmadik helyét a City együttesétől, akik korábban 4-0-ra nyerni tudtak a Leicester City ellen.


A Walsall Banks's Stadionban végig kiélezett mérkőzésen Ella Toone-nak volt egy korai lehetősége, hogy megtörje a hazaiak ellenállását, de a Villa kapusa, Sian Rogers a helyén volt és megakadályozta a United csatárát a gólszerzésben. 

 

Martha Thomas előtt adódott nagy lehetőség a második játékrészben, a jobb lábas támadó pedig nagyon közel járt a gólszerzéshez, miután Leah Galton készített elő neki varázslatos módon. 

 

Míg a City-nek három mérkőzése van hátra, a United-nek csak kettő, az első a következő hétvégén a West Ham csapata ellen lesz majd. 

 

Első félidő

 

Ella Toone tesztelte elsőként a hazaiak kapusát, Sian Rogerst a meccs elején, heves passzolgatás után az angol válogatott támadó ügyes lövését bár nehezen, de a hazaiak hálóőre kibírta tornázni.

 

Kilenc perccel később Rogers ismét nagy védést mutatott be, a 23 éves kapus Thomas lövésénél kellett közbeavatkoznia. Toone folytatta volna a próbálkozást, de sikerült tisztázni előle.

 

Az Aston Villa ellentámadásba lendült, Emily Gielnik próbálkozása dolgoztatta meg Mary Earpst, a United kapusát először a mérkőzésen. 

 

A házigazdák az első félidő előrehaladtával igyekeztek meghiúsítani Marc Skinner csapatának reményeit a harmadik helyért, amiről ekkor már tudták, hogy a City birtokolja.  

 

Alessia Russo és Toone kettőse előtt adódott újabb lehetőség a 35. percben, de a Vörös Ördögök top góllövőjének próbálkozását blokkolták, a lepattanóra pedig a hazaiak értek oda hamarabb. 

 

Hannah Blundell a kapu fölé szálló lövése zárta az első félidőt, de a második játékrész még sok munkát ígért az Aston Villa kapusának.

 

Második félidő

 

A United-nek már a második félidő második percében lehetősége nyílt a góllövésre, Galton tört előre a jobb szélen, mielőtt Thomasnak passzolt volna, azonban az ő lövése messze elkerülte a kaput. 

 

A feszültség kezdett nőni, ahogy telt a második félidő, Toone gyenge fejes próbálkozása pedig ismét nem okozott Rogersnek igazi nehézséget.

 

25 méterről járt szabadrúgás az Aston Villanak, Alisha Lehman lövése azonban csemege volt Earps számára, aki játszi könnyedséggel gyűjtötte be azt, Mark Skinner lányai pedig továbbra is keményen próbálkoztak a gólszerzéssel. 

 

Thomas adott ígéretes passzt Toone felé, mikor már csak 15 perc maradt hátra a meccsből, de a lövés pillanatában Rogers ismét jól jött ki kapujából.
 

A Unitednél Lucy Staniforth állt be percekkel a meccs vége előtt, agresszívan is ugrott bele a meccsbe és szöglethez is jutatta elszántságával a csapatát. 

 

A mérkőzés egyre közeledett a végéhez, mikor Katie Zelem távolról próbált szerencsét, de sajnos nem járt szerencsével és így a két csapat kénytelen volt osztozkodni a pontokon. 

 

A Vörös Ördögök így visszavették a tabella harmadik helyét a városi riválistól, azonban ők még három meccset játszanak, míg a United csak kettőt. 

 

Összefoglaló:


United: Earps; Batlle, Ladd, Thorisdottir, Blundell; Zelem, Groenen (Boe Risa, 69); Thomas, Toone, Galton; Russo (Staniforth, 69).

Nem használt cserék: Baggaley, Harris, Moore, F-Fuso, Caldwell, Hanson, Smith. 

Gólok: -

Sárga lap: -


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!