Garnacho az U18-as csapat Év Játékosa

A Manchester Unitednél Alejandro Garnacho kapja a Jimmy Murphy az Év Fialat Játékosa elismerést a 2021/22-es idényben nyújtott teljesítményéért.


A 17 éves argentin-spanyol származású szélső áprilisban már a felnőtt csapatban is bemutatkozott a Chelsea elleni bajnokin, illetve több alkalommal is tagja volt a meccsnapi keretnek. 

 

Az U18-as csapatban 5 góllal is hozzájárult ahhoz, hogy a fiatalok ma este az FA Ifjúsági-kupa döntőjében szerepelhetnek, ami eddigi pályafutásának a csúcspontja a 2020-ban az Atletico Madridtól érkező támadónak.

 

Különösen figyelemre méltó volt a Leicester elleni két gólos teljesítménye a negyeddöntőben, amelyen először szabadrúgásból volt eredményes, a találat pedig egyenlítést jelentette a végül 2-1-re megnyert összecsapáson. Ezek mellett pedig még a Scunthorpe United, az Everton és a Wolves elleni párharcok során is eredményes volt. 

 

Teljesítményének jutalma volt az is, hogy meghívták az argentin válogatott keretébe is. Az elismerésért járó díjat Nick Cox, az Akadémia vezetője és Harry Maguire, a United felnőtt csapatának csapatkapitánya fogják átadni a kupadöntő előtt az Old Traffordon.

 

"Alejandro fantasztikus szezont zárt és megérdemli ezt az elismerést" - mondta Cox.

 

 

"Számos 18 éven aluli játékos volt, aki kiemelkedően teljesített az év során és fantasztikus teljesítmény tőlük az, hogy bejutottak az FA Ifjúsági-kupa döntőjébe, így nagyon nehéz volt meghozni a végleges döntést."

 

"Alejandro nagy eltökéltségről tett tanúbizonyságot attól a naptól kezdve, hogy Spanyolországból megérkezett és világjárvány közepén. Rendkívül jól alkalmazkodott a manchesteri élethez és minden nap fejlődik a pályán."

 

"Az első csapatban való debütálása a múlt hónapban maga Alejandro, a családja és az Akadémia elkötelezett dolgozóinak a kemény munkájának a csúcspontja volt. Az argentin válogatottba való meghívás is annak a bizonyítéka, hogy mennyit fejlődött."

 

"Megérdemelten kapja meg az elismerést az ebben az évben nyújtott teljesítményéért és tudjuk, hogy az ifjúsági fejlesztési rendszerünkön belül tovább fog fejlődni."

 

A 18 éven aluliak díját Jimmy Murphy-ről nevezték el, aki a klub történetének egyik fontos embere volt. Murphy több fontos szerepet is játszott az Old Traffordon eltöltött évtizedes szolgálatában. Először a Busby Bébik edzőjeként tevékenykedett, majd a müncheni tragédiát követően is a magasban tartotta a vörös zászlót. 

 

Maga Sir Matt Busby is ekként nyilatkozott Murphy-ről: "Soha senki nem fogja igazán tudni a klubon kívül, hogy mennyire fontos volt a sikerünkhöz."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!