Ten Hag meghívására McClaren is részt vett egy tervező egyeztetésen

Steve McClaren is részt vett a Manchester United új menedzsere, Erik ten Hag és a sportigazható, John Murtough által csütörtökön tartott tervező egyeztetésen, értesült a The Athletic.


A Vörös Ördögök korábbi másodedzőjének meghívása az Amszterdamban tartott értekezletre egy újabb igen erős jel arra vonatkozóan, hogy csatlakozhat Ten Hag edzői stábjához.

 

Ten Hag jelenlegi másodedzője az Ajaxnál, Mitchell van der Gaag szintén részt vett a találkozón, ahol a potenciális érkezőket és távozókat is számba vették.

 

Van der Gaag kapcsán már előrehaladott tárgyalások folynak a klubbal és hamarosan McClarennnel is megkezdődhetnek az egyeztetések, miután Ten Hag szeretné vele megerősíteni stábját.

 

Az egyeztetést az előrehaladási stratégia átbeszélése végett hívták össze, miután a háttérben már javában folynak a felkészülési szezon előkészítő mozzanatai, illetve a csapat összetétel átgondolása is. A Manchester United számára az első számú prioritást egy középpályás leigazolása jelenti, amely kapcsán egyre erősebben hallani arról, hogy a Barcelona játékosát, Frenkie de Jongot szemelték ki maguknak.

 

Murtough az egyeztetés befejezését követően azonnal visszarepült az Egyesült Királyságba.

 

 

A 61 éves McClaren korábban már dolgozott együtt Ten Haggal az FC Twente együttesénél és a holland volt az, aki az egykori angol szövetségi kapitány nevét bedobta, mint lehetséges erősítés az edzői stábba.

 

A Twentenél a páros ezüstérmet szerzett, amelyet követően Ten Hag távozott, míg McClaren 2010-ben bajnoki címet nyert a csapattal az Eredivisie-ben.

 

McClaren azt követően térhetne vissza az Old Traffordra, hogy 1999 és 2001 között Sir Alex Ferguson mellett dolgozott és részese volt az 1999-es Triplázásnak is.

 

A tapasztalt szakember korábban ért el klubsikereket a Middlesbrough élén, akikkel 2004-ben Ligakupát nyertek, 2006-ban pedig bejutottak az UEFA-kupa döntőjébe. A Boro mellett ült a Wolfsburg, a Nottingham Forest, a Derby County, a Newcastle United és Queens Park Rangers kispadján is.


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!