Fernandes és Toone elismerésben részesültek

Bruno Fernandes és Ella Toone elnyerték a PFA Közösségi Bajnoki díját a Manchester United Alapítványán keresztül végzett közösségi munkájuk elismeréseként.


A szezon során végzett közösségi munkájukért, pozitív üzenetek terjesztéséért, valamint az Alapítványon keresztüli találkozókért a résztvevőkkel mindkét játékost elismerésben részesítették. Brunot azt követően jelölték a díjra, hogy az idényben számos alapítványi akcióban részt vett, többek között ajándékokat csomagolt, virtuálistámogató üzeneteket küldött a helyi kórházak gyermek pácienseinek és személyzetének Karácsonykor. A portugál középpályás gyakran vett részt személyes találkozókon is, legutóbb egy általános iskola diákjait örvendeztette meg Carringtonban.

 

Januárban Bruno részt vett egy virtuális kérdezz-felelek interjúban is az Alapítván BTEC Sport programjából érkező 17 éves Stefannal. A páros beszélt egymással személyes élettapasztalatairól, ezen felül pedig Fernandes a futballhoz és az iskolához is adott néhány jó tanácsot. Most arra is lehetőség nyílt, hogy személyesen találkozhassanak, így az elismerésért járó trófeát Stefan adhatta át a portugál maestronak.

 

 

"Megtiszteltetés számomra, hogy az idei szezonban a közösség bajnokaként elismertek" - mondta Bruno. "A Manchester United nem csak arról szól, hogy futballozunk a pályán, hanem arról is, hogy támogatjuk a helyi közösségeket és inspiráljuk a következő generációt."

 

"Örülök, hogy újra láthattam Stefant, jó volt hallani, hogy remekül boldogul a tanulmányaival és a focival is. Büszke vagyok arra, hogy ebben az évben szorosan együtt dolgozhattam az Alapítvánnyal és első kézből tapasztalhattam meg, hogy milyen hatással lehetek a fiatalok életére Manchesterben. Alig várom, hogy a következő szezonban folytassam."

 

Stefan is örült, hogy végre a valóságban is találkozhatott példaképével és így nyilatkozott:

 

"Elképesztő élmény volt a Premier League egyik legjobb játékosával találkozni, örülök, hogy ezt most személyesen tehettük meg, ismét sok jó tanácsot kaptam tőle és bíztatást, hogy folytassam amit csinálok. Nagyon inspiráló."

 

A Manchester United Női csapatának játékosa, Ella Toone is jelölték a díjra a fiatalokra gyakorolt hatása miatt. Ella is több támogató üzenetet küldött kórházban ápolt gyermekeknek, az év elején pedig egy meglepetés futball foglalkozáson is részt vett, ahol iskolás gyerekekkel játszott az Old Traffordon.

 

 

A júniusi UEFA Női EB-re való felkészülés során Ella ellátogatott az Alapítvány egyik stretfordi partneriskolájába is, hogy népszerűsítse a lányok körében a focit és, hogy inspirálja a fiatal futballistákat.

 

Az elismerés átadásakor Elle a következőket mondta:

 

"Örülök, hogy ebben az elismerésben részesülhettem. Miután lehetőségem volt együttműködni a Manchester United Alapítványával megláttam azt, hogy miként lehet közvetlenül jobbá tenni a fiatalok életét."

 

"Hihetetlenül jó érzés számomra, hogy meglátogathatom és segíthetem azt a közösséget, amelyben felnőttem. Remélem, hogy tapasztalataim megosztásával jó példa lehetek és inspirálhatom a gyerekeket a jövőre nézve."

 

A PFA Közösségi Bajnok díjára minden évben olyan játékosokat jelölnek, akik az Alapítvány közreműködésével kiemelkedően támogatják a helyi közösségeket. A PFA Vállalati Társadalmi Felelősségvállalásért felelős igazgatója, John Hudson így nyilatkozott:

 

"A PFA rendkívül büszke és hálás lehet a játékosok kiemelkedő erősfeszítéseiért, főleg egy ilyen nehéz szezon után. Ebből kifolyólag úgy éreztük, hogy el kell ismernünk tevékenységüket a közösségért végzett munkájukért cserébe."

 

"A díj remélhetőleg felhívja a figyelmet arra is, hogy rengeteg tagunk tulajdonít fontos szerepet a közösség építésének és a világjárvány alatt leginkább rászorulók támogatásának. Szeretnék gratulálni az idei PFA Közösségi Bajnoki cím díjazottjainak."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!