Crystal Palace 1-0 Manchester United

Vége ennek a szezonnak is, a United kikapott a Palace otthonában, az Európa-ligában játszhat a jövő idényben.


A 2021-22-es szezon utolsó mérkőzése várt a Vörös Ördögökre, akik a Crystal Palace otthonában léptek pályára erősen felforgatott kezdőcsapattal, akárcsak a hazaiak.

 

Az első valamire való helyzet a vendégek előtt adódtak, Telles labdaszerzése után Fernandes hozta helyzetbe Cavanit, aki lövés helyett inkább visszapasszolt a portugálnak, akit leblokkoltak.

 

Fernandes távoli lövése pattant le egy védőről, Cavani csapott le a labdára, lövése nem sikerült a legjobbra, azonban a kapus már a másik irányba indult el, de visszanyúlt és védett.

 

Nem ez a szezon meccse, az egyszer biztos. Sokszor a labda is zavarja a játékosokat.

 

A 25. perc környékén megélénkült a találkozó, először Elanga beadására csaphatott volna le Fernandes, de sajnos nem érte el a labdát, majd a túloldalon két lehetőség is adódott, De Gea védeni tudott Zaha és Schlupp lövésénél is. Dalot nem volt a helyzet magaslatán ezúttal sem.

 

A 37. percben egy manchesteri bedobás után Fernandes a félpályánál állva gondolt egy merészet és hátrafelé ívelt. Vajon mit szeretett volna? Zaha és Dalot felé szállt a labda, persze, hogy nem a portugál szerezte azt meg, Zaha befelé indult meg, majd kilőtte a jobb alsót. "Szépen" összehozta ezt a gólt a United portugál különítménye...

 

Igazán nagy nulla félidőt láthatott Ten Hag leendő csapatától. Jó lett volna belelátni a fejébe, vajon miket gondolt a játékosok teljesítményéről.

 

A második félidő első 15 perce sem a Unitedről szólt, bár Hannibal hatalmas helyzetbe került Fred átadását követően, azonban Ward az utolsó pillanatban szerelni tudta a fiatalt.

 

Leginkább az történt a pályán, amit a hazaiak akartak, Fernandesék nagyon lassan játszottak, fejben rendkíül lassú volt az összes manchesteri.

 

A 61. percben ismét Hannibal próbálkozhatott, ezúttal 19 méterről lőtt, Guaita kapu fölé tolta a játékszert.

 

Andersen járt a legközelebb ahhoz, hogy a United gólt szerezzen, de a hazaiak védője végül kapuja fölé bólintotta Mata beadását, így nem született öngól.

 

A 74. percben McTominay-t találta meg üresen egy szöglet, de a skót középpályás a kapus kezei közé bólintott, így maradt a Palace vezetése.

 

Mata hozta helyzetbe Elangát, aki azonban nagyon gyenge befejezést választott.

 

Nem igazán látszott bármilyen átütőerő a Vörös Ördögökben, esélye sem volt arra, hogy egyenlítsen a csapat.

 

Nehéz összehasonlítani Sir Alex Ferguson után kinevezett menedzserek teljesítményét, jobban mondva a menedzserek által irányított csapatok teljesítményét, de Rangnick erős esélyes arra, hogy a legnézhetetlenebb játékot produkálta irányítása alatt a gárda.

 

Talán majd jövőre...

 

 

Premier League, 38. forduló
Crystal Palace 1-0 Manchester United
Selhurst Park

 

Vezette: Martin Atkinson

 

Palace: Guaita - Clyne, Ward, Andersen, Mitchell - Gallagher, Hughes(McArthur 83.), Schlupp - Rak-Sakyi(Kouyate 67.), Edouard(Eze 79.), Zaha
Nem használt cserék: Butland, Milivojevic, Ayew, Eze, Mateta, Benteke, Kelly

 

United: De Gea - Dalot(Garnacho 80.), Lindelöf, Maguire, Telles - McTominay, Fred(Shoretire 75.) - Elanga, Fernandes, Hannibal(Mata 62.) - Cavani
Nem használt cserék: Heaton, Jones, Bailly, Fernandez, Savage, Varane

 

Gólszerző: Zaha 37'

 

Sárga lap: Hughes, Edouard illetve Hannibal, Dalot, Lindelöf, Fernandes

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!