Dalot javaslata az Év játékosa címre

A Manchester United védője, Diogo Dalot úgy véli, hogy a 2021/22-es szezonban az év játékosa cím sorsa 3 játékos között fog eldőlni.


A szezont 30 meccsel záró portugál védő szerint a hőn áhított Sir Matt Busby trófeát Cristiano Ronaldo, David de Gea, vagy Fred fogja megkapni. 

 

Bár összességében nézve a szezon kiábrándító volt, Dalot szerint kétségtelen, hogy ez a 3 játékos fog a szurkolók eszébe jutni, amikor megnyitják a szavazáshoz használható felületet a következő napokban.

 

A szurkolói szavazás mellett a játékosok is megválasztják az év legjobbját még az előtt, hogy Erik ten Hag irányításával megkezdenék a munkát a felkészülési időszakban.

 

"Azt hiszem ez egy titkos szavazás számunkra" - válaszolt nevetve Dalot a klubmédia azon kérdésére, hogy ő kit fog támogatni. "Van két-három olyan játékosunk, akik jól teljesítettek a szezonban, elsőként David, Cristiano és Fred neve jut eszembe. Valószínűleg hármójuk közül kerül majd ki a győztes."

 

"Én a saját döntésemet titokban fogom tartani, a szurkolók pedig megválasztják a maguk által legjobbnak gondolt játékost. Biztos vagyok benne, hogy aki nyerni fog, az meg is érdemli azt."

 

A klub házon belüli elismeréseinél De Gea és Ronaldo neve volt a leggyakrabban hallható az elmúlt hónapokban, az utolsó 3 elismerést például a portugál klasszis nyerte el.

 

 

A spanyol hálóőr a játékosok szavazásán összesen háromszor volt díjazott, legutóbb a 2017/18-as szezonban nyerte el azt, míg Ronaldo két egymást követő szezonban gyűjtötte be a trófeát még 2006/07-ben és 2007/08-ban. A jelenlegi "címvédő" pedig Luke Shaw.

 

Ami a Sir Matt Busby díjat illeti, De Gea négyszer is kivívta a szurkolók elismerését, a Cristiano nevéhez pedig 3 alkalommal vehette át a legjobbnak járó trófeát. A legutóbbi két évben a szurkolók Bruno Fernandest választották és kíváncsian várjuk, hogy lesz-e trónfosztás.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!