McShane bejelentette visszavonulását

Paul Shane pályafutása ma véget ért, mivel az ír védő bejelentette visszavonulását.


A 36 éves játékos ezt követően a Manchester United Akadémiájának edzőjeként folytatja pályafutását az U18-as és U23-as csapatoknál. McShane még tinédzserként csatlakozott az Akadémiához 2002-ben, a dél-dublini St. Joseph's Boys csapatától. 

 

A klubnál eltöltött 4 év után, mely idő alatt 2003-ban FA Ifjúsági Kupát nyert McShane szerződést kapott a West Bromwich Albiontól. Az átigazolást követően 369 bajnoki találkozón lépett pályára, ezek közül majdnem 100-at a Premier League-ben a Sunderlanddel és a Hull City-vel. A klubjai mellett Írországot 33 alkalommal képviselhette.

 

McShane 2021-ben visszatért a United Akadémiájához, mint játékosedző, ám feladata egyedi volt, mert maga is részt vett a mindennapi edzésmunkában és ezzel magas szintű versenyhelyzetet teremtett a fiatalok között az U15-ös korosztálytól kezdve egészen az U23-asig. Az ír védő alternatív edzői perspektívája, melyeket az edzéseken kialakított játékhelyzetekkel teremtett meg nagyszerű fejlődési lehetőség volt a fiatalok számára. 

 

"Nagyszerű napnak tartom a mait. Volt szerencsém 20 éven keresztül játszani és visszatérhettem az U23-as csapathoz, mint edző. Nagyszerű év és rengeteg tapasztalat áll mögöttem, de most eljött az ideje, hogy teljes mértékben pályafutásom következő szakaszára koncentráljak, ami az edzői tevékenység lesz."

 

 

"Elképesztő, ahogy a dolgok alakultak. Nagyszerű módon fejezhettem be játékos karrieremet azzal, hogy visszatérhettem ide és segíthetem a jövő nemzedékét. Tökéletes lehetőségnek tűnt a lehetőség, amikor szembejött és hálás vagyok azoknak, akik által ez megvalósulhatott. Szóval azt gondolom, hogy nagyszerűen zárhattam a játékos pályafutásomat."

 

"Büszke vagyok, mert előfordulhat, hogy az utadon néha eltévedsz. Sok kihívással és hullámvölggyel néztem szembe, de ahogy most visszatekintek az elmúlt évekra azt kell mondjam, hogy csupa szép emléket őrzök."

 

"Csak egy fiatal srác voltam az írországi Wicklow megyéből és az volt az álmom a kezdeti időkben, hogy a St. Joseph's Boys csapatában játszhassak, ami egy dublini csapat volt. Azon a környéken, ahol én éltem, ha ebben a csapatban játszottál, akkor tisztességes futballistának ismertek el. Szóval ez volt az álmom kezdetben. Amikor oda kerültem, akkor elkezdtem nagyobbakat álmodni és ahogy most visszatekintek ezekre az időkre, akkor azt látom, hogy nagyszerű ellenfelek ellen léphettem pályára. Most pedig itt vagyok a Manchester Unitednél, mint játékosedző, szóval pokolian jó utazás volt. Hálás vagyok érte."

 

"Megéltem jópár kiemelkedő pillanatot, nehéz is lenne egyet kiragadni ezek közül. Csak a futballnak éltem. Bár voltak nehézségek, képes voltam mindig folytatni, mert mentálisan erős tudtam maradni. Úgy gondolom, hogy mindig sikerült a negatív dolgokat elhessegetni magamtól."

 

"Ha muszáj választanom a kiemelkedő pillanatok közül, akkor azt választanám, amikor először képviselhettem a hazámat, de minden egyes meccs, amin játszottam, bármelyik klubomban, remek volt. A következő hetekben biztos, hogy sok emlék fog még eszembe jutni az elmúlt 20 évből."

 

"Most együtt fogok dolgozni az edzőkkel. Ami kifejezetten tetszik nekem, hogy több korosztálynál is jelen lehetek, ami részben idén már megtörtént, de innentől teljes egészében arra koncentrálhatok, hogy segítsem a fiatalok fejlődését. Megpróbálok minden segítséget megadni a srácoknak."

 

Gratulálunk Paul fantasztikus, változatos, hosszú és sikeres pályafutásához!


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!