Sportigazgató helyettest szerződtet a United

A Manchester United sportigazgató helyettessé nevezte ki Andy O'Boyle-t, tovább erősítve ezzel a klub sportszakmai vezetőségét.


O'Boyle a Premier League berkein belül betöltött elit teljesítményért felelős vezetői pozícióját hagyja hátra és csatlakozik a Vörös Ördögökhöz a nyár folyamán.

 

Érkezésével majd John Murtough sportigazgató munkáját fogja támogatni a klub felnőtt, női és akadémiai csapatainak futball stratégiai tervezésében.

 

O'Boyle ezzel 16 év után tér vissza Carringtonba, miután korábban már dolgozott az Akadémián, többek között olyan játékosok fejlődését segítve, mint Marcus Rashford.

 

"Örömünkre szolgál, hogy újra a Manchester Unitednél köszönhetjük Andy-t, egy ilyen fontos vezetőségi pozícióban" - kezdte Murtough.

 

"Andy rengeteg tapasztalattal rendelkezik a futball technikai területein, kezdve az erőnléttől a sporttudományokon át a megfigyeléssel bezárólag."

 

"Ez teszi őt értékes tagjává a csapatomnak Carringtonban, ahol tovább folytatjuk minden, a futballal kapcsolatos stratégiai tervezésünket és a vezetés megerősítését."

 

Andy O'Boyle (b) és John Murtough (j)

 

O'Boyle így folytatta:

"Lenyűgöző számomra, hogy a klub számára egy ennyire izgalmas időszakban újra csatlakozhattam a Manchester Unitedhez, miután a felnőtt csapat éppen Erik ten Hag irányításának átvételére készül, az akadémiai és a női csapatok pedig egyre jobb és jobb teljesítményt nyújtanak."

 

"Bár hatalmas megtiszteltetés volt az elmúlt öt év során a Premier League-et szolgálni, már alig várom, hogy elkezdődjön a munkám a Unitednél és kivegyem a részemet abból, hogy megfelelő környezetet biztosítsunk a pályán elérhető sikerekhez."

 

O'Boyle a nyár folyamán fejezi be a UEFA Pro Licenszes képzését, emellett pedig éppen a doktorátusán dolgozik a sporttudományok terén megszerzett mesterfokozatát követően.

 

A Premier League-nél a tehetség kiválasztással, a teljesítmény elemzéssel, a sport- és orvostudományokkal, a pszichológiával és a kölcsönadások területével kapcsolatban adott tanácsokat kluboknak.

 

A gyerekkora óta United szurkoló O'Boyle hazájában, Észak-Írországban a Manchester United Kiválósági Központban játszott fiatalon, mielőtt fókuszát az edzősködésre és a sporttudományokra váltotta volna.

 

A Premier League-et megelőzően a Liverpoolnál, az angol U21-es válogatottnál, a Coventry City-nél és a Wrexhamnél dolgozott.

 

A Manchester Unitednél mindenki nagy örömmel köszönti újra a klubnál Andy-t.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!