Ronaldo az év játékosa

Cristiano Ronaldot választották az év legjobbjának a szurkolói szavazáson.


A Manchester Unitednél töltött évei alatt Ronaldo eddig 3 alkalommal nyerte el az év játékosának járó elismerést a szurkolók jóvoltából. Első alkalommal a 2003/04-es, utána pedig a 2006/07-es és a 2007/08-as idényben. Most, visszatérését követően ismét őt választották a legjobbnak, így negyedik alkalommal vehette át a Sir Matt Busby Év Játékosa elismerésért járó trófeát.

 

Az egyetlen játékos, aki ebben a díjban négy alkalommal is részesült, az David de Gea. 

 

A szurkolói szavazáson a világ minden tájáról részt vettek a United szimpatizánsai, a klub köszönetet mond mindenkinek, aki leadta voksát.

 

A portugál klasszis a szezon során 24 gólt szerzett és bebizonyította a kételkedőknek, hogy 37 évesen is kiemelkedő teljesítményt képes nyújtani, még a Premier League-ben is.

 

Ronaldo góljainak többsége, szám szerint 18 találat a bajnokságban született, ezzel pedig a PL góllövő listájának 3. helyén végzett Mohamed Salah és Heung-Min Son mögött, akik végül osztoztak az Aranycipőn.

 

 

Számos találata volt egy-egy meccs végkimenetelében döntő fontosságú, beleértve a Spurs és a Norwich elleni mesterhármasait, valamint a Newcastle elleni második debütálásakor is kiemelkedett a mezőnyből. 

 

A portugál támadó a Bajnokok Ligájában 6 gólig jutott, illetve számos elismerésben részesült a szezon folyamán, bár az ilyesmi nem áll távol a 7-es mezszámú játékostól. Az elmúlt hónapok során ötször is megválasztották a hónap legjobbjának, 10 alkalommal volt a meccs embere, például az Atalanta, vagy a Chelsea elleni mérkőzéseken is. Figyelemre méltó teljesítmény.

 

A 2. helyezett végül David de Gea lett, Fred pedig a 3. helyet kaparintotta meg a szavazáson. Mindhárman kiemelkedő teljesítményt tudtak nyújtani egy viharvert szezonban, gratulálunk nekik.

 

Gratulálunk, Cristiano!


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!