A United bejelentette az Akadémia új edzői stábját

A 2022/23-as szezont előtt a Manchester United bejelentette az Akadémia fejlesztési részlegének új edzői stábjának felépítését.


A kialakított struktúra növeli az edzői rugalmasságot az Akadémián, hogy a lehető legjobban tudják támogatni a játékosok egyéni fejlődését. Ennek tükrében az FA Ifjúsági-kupa győzelemben fontos szerepet játszó Travis Binnion játékosfejlesztési és edzői vezetővé léptették elő. Emellett Binnion az U18-as csapat edzőjeként is folytatja szerepét.

 

Mark Dempsey, az Akadémia vezetőedzője az U23-as csapathoz kerül, miközben továbbra is alá tartoznak a különböző korosztályok edzői stábjai. Dempsey is a United Akadéiáján nevelkedett és két alkalommal szerepelt is a felnőtt csapatban.

 

Edzői pályafutása során Svédországban és Norvégiában is dolgozott, majd Ole Gunnar Solskajer idejében visszatért a Manchester Unitedhez, 2020-ban. A fiatalok egyéni fejlődésében felbecsülhetetlen szerepet játszik azóta és továbbra is a srácokból kihozható potenciál maximalizálása lesz a cél.

 

Paul McShane lett a professzionális fejlesztői részleg új edzője, miután májusban visszavonult addigi szerepkörétől. Ebben a pozícióban is szakértői tudással látja el a United fiataljait és az U23-as csapattal is dolgozni fog.

 

Colin Little és Kevin Wolfe továbbra is az U18-as csapat fejlesztésében fognak részt venni, míg Justin Cochrane távozik és egy Premier League klubnál fog tovább dolgozni. Az Akadémián köszönetet mondanak Justinnak eddigi munkájáért és sok sikert kívánnak neki új munkáltatójánál.

 

Kapusedző és játékosedző kinevezés is várható, ám ezek kilétére még derült fény.

 

Az új edzői stáb egy elhivatott szakértői csapattal dolgozik majd együtt, hogy tovább építsék az eddigi sikereket. Az elmúlt szezon sikereire alapozhatnak, mely során több Akadémiai játékos is pályára léphetett a felnőtt csapatban, illetve kupát is nyertek.

 

"Nagyon örülünk, hogy megerősíthetjük a szakmai fejlesztési stábot" - mondta Nick Cox, az Akadémia vezetője. "A rugalmasság növelése tükrözi a játékosok fejlesztésével kapcsolatos testreszabott megközelítésünket, amelynek középpontjában az egyének támogatása áll és próbáljuk képességeiket speciális edzőkkel maximálisan kiaknázni."

 

"Travis, Paul és Mark nagy szerepet játszottak az Akadémia tavalyi sikerében, amelyben többen is debütáltak a felnőtt csapatban, az U18-as srácok pedig FA Ifjúsági-kupát nyertek. Kitűnő készségekkel rendelkeznek, amelyekkel a lehető legjobb támogatást kapják a fiatalok."

 

"Természetesen örülünk annak is, hogy Justin valóra válthatta azt az álmát, hogy felnőtt csapatnál dolgozhasson és büszke vagyok arra a környezetre, amely a szakmai stáb fejlődését is támogatja. Elégedetten látom, hogy akár a klubon belül, akár kívül sikeresen előbbre tudnak lépni."

 

"A változásokkal megvalósul a régi klubszemélyzet és az újonnan kinevezettek megfelelő keveréke és elmondhatom, hogy továbbra is a kategóriák legjobbjait sikerül kineveznünk a világ ifjúsági fejlesztési rendszerén belül."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!