Közeledik Greenwood meghallgatása

A jövő hét elején tartják a Manchester United támadójának, Mason Greenwoodnak a tárgyalását zárt ajtók mögött.


A 20 éves játékost január 30-án tartóztatták le egy nő megerőszakolásával és bántalmazásával gyanúsítva, majd ezt kiterjesztették szexuális zaklatás és gyilkossággal való fenyegetés vádjával is.

 

A vádpontok alapján folyó nyomozás továbbra is zajlik, a manchesteri rendőrség pedig az óvadék meghosszabbítását is kérte már az elmúlt időszakban. A rendőrség a MEN megkeresésére megerősítette, hogy a jövő hét során kerül sor Greenwood meghallgatására, amely még a sajtó számára sem lesz nyilvános.

 

Az első alkalommal kiszabott óvadék meghosszabbítását a nyomozás folytatása érdekében április 30-án kérte a nyomozó hatóság, közleményükben pedig bejelentették, hogy folytatják a kivizsgálást az ügyben.

 

A rendőrség szóvivője tegnap bejelentette, hogy a tárgyalásra a jövő hét vége felé kerül majd sor. Meg nem erősített hírek szerint június 23-án lesz, de az Igazságügyi Minisztérium nem kívánt nyilatkozni ezzel kapcsolatban.

 

 

A meghallgatás elkezdése azért is fontos, mert a törvény korlátozza azt az időtartamot, amely során a rendőrség saját hatáskörében meghosszabbítja az óvadékos időszakot anélkül, hogy a bírósághoz kellene fordulniuk. Az ilyen meghallgatások mindig zártkörűek és a gyanúsítottaknak nem kell rajtuk részt venni.

 

A bradfordi születésű Greenwoodot a klub felfüggesztette határozatlan időre, így január 22. óta nem lépett pályára. A felfüggesztés mellett több szponzor, köztük a Nike is kihátrált a fiatal támadó mögül.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!