De Gea élvezi a magas elvárásokat

David de Gea elmondása szerint ő és Manchester Unitedes csapattársai a lehető legmagasabb színvonalon dolgoznak az új menedzser, Erik ten Hag irányítása alatt, aki rendkívül pozitív benyomást tett a csapatra.


A csapat első számú hálóőre csak a klubmédiának nyilatkozott a Liverpool elleni 4-0-ra megnyert találkozót megelőzően, melyen társaihoz képest ő töltötte pályán a legtöbb percet, a beszélgetés során pedig mesélt az újdonsül menedzser pályán és pályán kívüli hatásáról.

 

De Gea elmondta, hogy nagyon élvezi a közös munkát Erik ten Haggal, ahogy azt is, hogy az egész csapat nagyon sok időt tölt együtt a 2022-es túra során annak érdekében, hogy tökéletesítsék azt, amit a holland tréner elvár tőlük. A spanyol kapus szerint pedig az eddigi munka eredményes is volt.

 

"A menedzserünk 100%-osan tudja, hogy mit akar. Tiszta képe van arról, hogy hogyan akar játszani. Rengeteg információt ad át a csapatnak egészen részletesen és hozott néhány szabály pályán belül és kívül is. Úgy gondolom, hogy erre van szükségünk, tudnunk kell, hogy mit kell tennünk, hogy hogyan kell a pályán csapatként együtt működnünk."

 

"Azt látom, hogy mindenki keményen dolgozik, nagyszerű beszélgetések zajlanak a menedzserrel, aki nagyon világosan kommunikál, tudja mit akar és, ahogy mondtam az előbb, nagyon is jól tudja, mit vár a csapattól és így megkapjuk a szükséges információkat, amiket az itt töltött időben meg kell kapnunk. Szerintem ez nagyszerű."

 

 

"Nagyon intenzív edzéseink vannak, melyeken mindenki a futballra koncentrál és eddig nagyszerű dolgokat láttam" - mondta el De Gea, aki 2011-es megérkezését követően az első túrája alkalmával Seattle-be látogathatott. Az akkori csapatból már csak ő maradt meg, de még a mai napig tisztán emlékszik az akkori dolgokra.

 

"Sok idő telt el azóta, de emlékszem, hogy minden kicsit nehéz volt mert új voltam a klubnál. Más volt a nyelv és a csapattársak is. Az edzések is szokatlanul kemények voltak és csak pislogtam, mint egy gyerek."

 

"Ugyanakkor nagyszerű érzés volt, hogy a Manchester United játékosa lehetek és, hogy részt vehetek egy túrán rengeteg tapasztalt játékossal. Sokat tanultam már akkor is."

 

Arra a kérdésre, hogy hogyan jellemezné a mostani De Gea-t az első szezonban megérkező De Gea-val szemben mosolyogva így felet:

 

"Teljesen más ember volt, de a szenvedély és az érzések ugyan azok maradtak. Talán annyi változott, hogy most mégjobban szeretem ezt a klubot és a szurkolókat is."

 

"A mostani túra is olyan, mintha gyerek fejjel először lennék itt. Új kezdet, új szezon. Pozitívnak és erősnek érzem magam és őszintén szólva, alig várom, hogy elkezdjük a bajnokságot. Nagyszerű, hogy itt lehetek ennél a klubnál és, hogy érezhetem a szurkolók szeretetét."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!