Armas: Ten Hagnak be kell vonnia Ronaldot a döntésekbe

A Manchester United egykori edzője, Chris Armas elmagyarázta, Erik ten Hag miként tarthatja Cristiano Ronaldot a klubnál, de felfedte azt is, hogy a szivárogtatások miként hatottak Ralf Rangnick Old Traffordon töltött időszakára.


Armas volt Rangnick másodedzője a német szakember hat hónapos ideiglenes menedzseri megbizatása alatt, amely során bár az Ole Gunnar Solskjaer éra végét jelentő nyolc mérkőzésesen elszenvedett öt vereséget követően talpra tudtak állni, de a pocsékul sikerült szezonhajrá miatt így is lemaradtak a Bajnokok Ligája indulásról.

 

Rangnick rövid manchesteri ténykedését beárnyékolták az öltözőből kiszivárgott információk és a klub előző nyáron szerződtett sztárigazolásával, Cristiano Ronaldoval való viszonya.

 

A portugál aranylabdás jövőjével kapcsolatos folyamatos pletykák pedig a Ten Hag-éra kezdetével sem csitultak. Ronaldo családi okokra hivatkozva kihagyta a United felkészülési szezonjának nagy részét és múlt héten közölte a vezetőséggel, hogy továbbra is el kívánja hagyni az Álmok Színházát az átigazolási időszak szeptember 1-i zárulta előtt.

 

Armas most elmondta, ő miként próbálta kihozni a legtöbbet az ötszörös Bajnokok Ligája győztes játékosból, aki Rangnick irányítása alatt 19 mérkőzésen 12 alkalommal volt eredményes és azt illetően is tanáccsal szolgált, hogy Ten Hag miként tudja megnyerni magának az elvágyódó támadót a vasárnapi bajnoki szezonnyitót megelőzően.

 

"Be kell vonni a döntéshozásba, beszélni kell vele, behívni az irodába, kérdéseket feltenni, hogy érezze, ő is része a megoldásoknak és a sikereknek" - kezdte a korábbi New York Red Bulls és Toronto FC menedzser.

 

"Az volt a feladatom, hogy kidolgozzam, miként tudjuk kinyerni a benne rejlő tüzet, tapasztalatot és tehetséget. Szerintem a legfontosabb dolog elköteleződni Ronaldo mellett."

 

"Ő rengeteget képes adni, elkötelezett a győzelem és a gólszerzés iránt és minden egyes játékosnak más típusú vezetésre van szüksége. Ő képes vezér lenni a maga módján, az én célom pedig a keret többi tagjához hasonlóan az volt, hogy megmondjam, miként lehet a legtöbbet kihozni Cristianoból."

 

"Csak a legmagasabb szinten lehet róla beszélni, mert ő egy vérbeli profi és látható, hogy mit jelent a győzelem és a gólszerzés Ronaldonak - ott van a csapatban, kiveszi a részét a csapat teljesítményéből és ő az, aki képes gólokat termelni."

 

 

A Manchester United öltözőjéből kiszivárgó híresztelések szerint Armast a klubnál töltött időszaka során a felnőtt csapat kerete a szerencsétlen tv-s sorozathőshöz, az edző Ted Lassohoz hasonlította. A többi szivárogtatásokból a játékosok fásultsága is kiderült Rangnick edzésmódszereit illetően, de napvilágra került Cristiano Ronaldo és a csapatkapitány, Harry Maguire rossz viszonya is.

 

Az amerikai edző elismerte, hogy a nyilvánosság előtt kiteregetett történetek nem segítették azt, hogy pozitív hangulatot építsenek a klub körül.

 

"Az engem ismerő emberek tudják, hogy mi az, amire odafigyelek és mennyire értékelem a csapatot. Azt, ami legbelül történik."

 

"Amikor negatív dolgok jönnek kívülről és azok elkezdenek terjedni, az soha nem jó - és hogy őszinte legyek, a többségük nem is volt igaz. Ki azt mondja, hogy igazak, ki azt hogy nem, de én elmondhatom, hogy a többségük hazugság volt, ez pedig negativitást eredményezett. A játékosok, illetve mi sem szabad, hogy az ilyen zajokra odafigyeljünk." 

 

"Megpróbáltunk csapatot kovácsolni, amely mindig egy folyamat, de a Manchester Unitednél a megérkezésünkkor mindannyian azon voltunk, hogy összerántsuk a társaságot."

 

"Szerintem Ralf remek munkát végzett a dolgok stabilizálása tekintetében amíg ott dolgoztunk. El lehet képzelni, hogy milyen kihívást jelentett, de a Bajnokok Ligája kiesés után, azt követően, hogy otthon nem sikerült megfelelő eredményt elérnünk, láthatóan elkezdett elfogyni a levegő körülöttünk. És onnantól minden egyre csak nehezebbé vált."

 

"A végén tényleg mi ütöttük be az utolsó szeget a koporsóba? A legjobb négy csapat között akartunk végezni a bajnokságban és kis részt mi is hibásak vagyunk abban, hogy ez végül csalódást keltő módon nem sikerült, de összességében lenyűgöző élmény volt ez számomra."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!