Visszatáncolt a United Arnautovic-ügyben

A The Athletic értesülései szerint a Manchester United visszavonta ajánlatát Marko Arnautovic megszerzéséért.


A hétvége során klubja, a Bologna visszautasított egy 8 millió euros ajánlatot a támadóért és arra lehetett számítani, hogy a manchesteriek a héten emelni fogják a tétet. A Unitednél azonban az a döntés született, hogy véget vetnek érdeklődésüknek.

 

Úgy tudni, hogy a Vörös Ördögök számos szurkolói panaszt kaptak a 33 éves játékos leigazolásával kapcsolatos ötlet felmerülése miatt.

 

Az egykori Stoke City és West Ham United játékost olyan vádak érték, hogy a 2021-es Európa-bajnokságon Ausztria színeiben az Észak-Macedónia elleni mérkőzésen albán-ellenes gyalázkodás hagyta el a száját. Az UEFA ezért egy mérkőzéses eltiltással büntette, a United szurkolók pedig állásfoglalást követelő e-maileket küldtek a klub vezetésnek ebben az ügyben.

 

Az észak-macedón származású Michael Damevski levelet írt a Unitednek megkérdőjelezve, hogy Arnautovic leigazolása miként illeszkedne a klub rasszizmussal kapcsolatos zéró toleranciájába. Egy klubnál dolgozó visszaválaszolt, hogy Damevski aggodalmait figyelembe fogják venni.

 

Emellett számos szurkoló direktben Richard Arnoldnak küldött e-mailt az ügyben.

 

 

Arnautovic az Európa-bajnokságon történteket követően közösségi médiás posztban tagadta a rasszizmus vádját, pont úgy, mint 2009-ben, amikor a Twente játékosaként abuzálta egyik ellenfelét.

 

Erik ten Hag szerette volna, ha töredék áron meg tudja szerezni Arnautovicot, ezzel bővítve variációs lehetőségeit csatárposzton a nyári átigazolási időszak szeptember 1-i zárását megelőzően. 

 

Arnautovic korábban már dolgozott együtt Ten Haggal, amikor a holland a mostani másodedzője, Steve McClaren mellett dolgozott az FC Twente együttesénél.  


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!