Manchester United - Real Sociedad 0-1

Vereséggel kezdi az Európa-liga menetelést a Manchester United, miután otthon kapott ki a Real Sociedad csapatától.


A szezon során padra került Maguire és sérüléséből felépülő Lindelof is bekerült a kezdőbe, mint ahogy az eddig nélkülözött Cristiano Ronaldo is, akinek első Európa-liga mérkőzése volt a mai. Antony és Casemiro is a keret tagja, nyílván nekik meccshiány miatt van helye a kezdő tizenegyben.  

 

A mérkőzés eleje kevésbé volt harcias, a 13. percig kellett várni különösebb mozzanatra, mikor is Ronaldo kapott használható labdát és bár egy felesleges csellel elügyetlenkedte a helyzetet, valószínűleg les miatt lefújták volna.

 

16. percben Antony adott a tizenhatos előterében egy jó labdát Ronaldo irányába, kicsit lemaradt róla a portugál támadó.

 

22. perc. Elanga a bal oldalon cselezte be magát a vonal mentén a tizenhatoson belülre, passzát azonban Fred blokkba lőtte, nemsokkal később Eriksen adott nagyszerű labdát Ronaldónak, aki rosszul vette át a labdát a kapu előtt, így a védők tisztázni tudtak.

 

A 27. percig kellett várni egy vendég helyzetre, egy kifejelt labda került rossz helyre, azonban a lövés elkerülte a kapust, előtte egyébként is kint volt a labda.

 

36. perc, beszorítja a United a spanyol csapatot, Dalot teszi középre a labdát és meg is találta vele Ronaldót aki bár betalált a hálóba, les miatt azt nem adták meg a gólt.

 

A félidőig nem igen volt aztán komolyabb lehetőség, a Real Sociedad mintha kicsit meg lett volna szeppenve, nem igen veszélyeztették a hazaiak kapuját, azonban hozzá kell tenni a United sem tette ugyanezt a spanyolokkal szemben. 

 

Második félidőt is a United kezdte jobban Elangától kapott labdát Ronaldó és közönség bíztatásra elvállalta a lövést a tizenhatos előteréből, de fölé lőtt.

 

52. percben éledezik a vendégcsapat, Sorloth kapott jó beadást, amit Martinez mellett el is tudott fejelni, de szerencsére a labda elkerülte a kaput.

 

56. perc, támad a Sociedad, egy távoli lövésbe vetődik bele Martinez, a lábáról a kezére pattan a labda, amiért tizenegyest ítél a játékvezető, elég vélemény, pedig újra is nézte a jelenetet. De Gea jó irányba mozdult, de a lövés pontosan a kapu jobb oldalába vágódott. 0-1

 

A gól lendületet adott a spanyoloknak, bátrabban futballoznak, Kubo próbálkozott távoli lövéssel.

 

64. percben hazai beadás Fernandestől, amit a hosszún Casemiro szabadon fejelhetett kapura, de kicsivel fölé száll.

 

Nyomnak a Vörös Ördögök, 68. percben volt lehetősége Malaciának kapura lőni, de csapattársa Ronaldo zavarta és így próbálkozása elkerülte a kaput.

 

76. percig kellett várni a következő helyzetre, Casemiro veszélyeztetett, de a kapus védeni tudott.

 

80. perc Elanga tekerte a jobb oldalra a labdát a tizenhatoson belül, ahol Sancho viszont nem találta el a labdát, pedig ígéretes lehetőség lett volna.

 

82 percben Ronaldo veszélyeztetett Fred beadásából, majd ismét a portugál, aki véleményes körülmények között a földre került a tizenhatoson belül. Nincs tizenegyes.

 

87. percben még Garnacho veszélyeztetett egy távoli lövőssel, mely jócskán fölé szállt, majd szabadrúgáshoz is jut a csapat nem sokkal utána, amit Ronaldo vállalt el, de belebikázta a sorfalba.

 

Még a Real Sociedad letámadott a végén, De Gea azonban jól olvasta a játékot és megmentette a csapatot a két gólos vereségtől.  

 

Casemiro próbálkozott még Garnacho passza után a 91. percben, de ez már a végeredményen nem változtatott sajnos. Vereséggel kezdi az Európa-liga szereplést a United, a menedzser hat helyen változtatott a csapat összeállításon és lehet ez bosszulta meg magát, van még hova fejlődni, még ha Európa-liga meccsről is volt szó.

 

Európa-liga – E Csoport - 1. forduló

Összefoglaló: Manchester United - Real Sociedad
Old Trafford

 

Vezette: Di Bello M.

 

United: De Gea – Malacia (McNeill 82), Maguire, Lindelof, Dalot (Martinez 46); Ericsen (Fernandes 46), Casemiro, Fred; Elanga (Garnacho 70), Ronaldo, Antony (Sancho 70)
Nem használt cserék: Dubravka, Fredricson, Heaton, Iqbal, McTomminay, Varane

 

Real Sociedad: Remiro; Gorosabel, Elustondo, Pacheco, Munoz; Mendes (Turrientes 82), Zubimendi, Merino; Silva (Cho 65), Sadiq (Sorloth 46), Kubo (Barenetxea 77)

Nem használt cserék:  Gonzalez, Guevara, Illaramendi, Karrikaburu, Navarro, Zubeldia, Zubiaurre, Sola

 

Gólszerző: Mendez büntetőből 58

 

Sárga lap: Martinez, Fred, Silva, Munoz, Turrientes


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!