Ten Hag: Elvégeztük a feladatunkat

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag örömmel konstatálta, hogy csapata miként menedzselte a csütörtöki, Sheriff elleni meccset Kisinyovban, amelyet a Vörös Ördögök 2-0-ra meg tudtak nyerni.


Egy jó teljesítmény a csapattól

"Elvégeztük a feladatunkat és tudjuk, hogy mennyire nehéz itt játszani. Mi nagyon direkt módon játszottunk, de emellett úgy éreztem, hogy irányításunk alatt is tartjuk a mérkőzést, ha nem is az első, de a 10. perctől kezdődően. Akkor sikerült megtalálnunk a játékunkat és sikerült üres területeket létrehoznunk. Nagyszerű gól volt és nagyon örülök Jadonnak [Sancho], aki egy nagyszerű csapatmunkát követően szerzett remek találatot. De emellett azt is gondolom, hogy ez mutatta azt is, hogy milyen jó teljesítményt vagyunk képesek nyújtani csapatként is."

 

A bal oldali trió

"Szerintem Jadonban rengeteg potenciál rejlik és remek felkészülési szezont tudhat maga mögött. Rengeteg munkát végzett, most pedig már úton van ahhoz, hogy igazán fitt legyen. Ez egy folyamat, de gólt szerzett és olyan pillanatban van, amikor elkezdett egyre biztosabbá válni. Mi képesek vagyunk bejátszani a bal oldalt Tyrell [Malacia] és Christian [Eriksen] segítségével egy háromszögben és ahogyan ők együtt mozogtak, az szerintem igazi veszélyt jelentett az ellenfélre."

 

Ronaldo teljesítménye és vezetése

"Mi számítottunk erre, amikor kihagyta a felkészülési szezont, szóval nagyon keményen kell dolgoznia és rengeteg energiát kell befektetnie a megfelelő erőnléti állapot eléréséhez. Ha ez sikerül, akkor még több gólt fog szerezni. Látható, hogy már nagyon közel van ahhoz az állapothoz, hogy teljesen fitt legyen és akkor szerintem képes lesz értékesíteni a lehetőségeit. Szerintem ő maximálisan elkötelezett eziránt a projekt iránt, teljesen benne van. Az is látható volt, hogy miként találják meg a kapcsolatok a pályán és hogy ő is képes ezeket építeni, szóval én boldog vagyok ezzel."

 

 

Alkalmazkodó formáció

"Volt egy jó példánk Southamptonból, amikor Sancho készítette elő a gólt Brunonak, aki a középcsatár pozíciójában volt. Ezen az estén is kísérleteztünk, amikor Tyrell átkerült a védelem jobb oldalára és Luke [Shaw] játszott a balon. Szerintem ezek jó döntések voltak és erre képesek leszünk a szezon további részében is."

 

Kulcsfontosságú volt a labdatartás

"Számomra a második játékrész jobb volt, mint az első, mert sokkal jobb helyzeteket tudtunk kidolgozni. 15 perc után mi diktáltuk a játék iramát és számos lehetőséget alakítottunk ki. Arra is büszkék lehetünk, hogy sikerült kapott gól nélkül megőrizni a kapunkat, ami szintén egy jó dolog. Nem hagytuk esélyt nekik, ez pedig azért sikerült, mert folyamatosan mi birtokoltuk a labdát."

 

A válogatott szünet

"Ez nagyon hasznos lesz számunkra. Rengeteg megbeszélésünk lesz, javítanunk kell a struktúránkon a csapaton belül és a klubnál egyaránt. Emellett gondolnunk kell a januári és a jövő nyári átigazolási időszakra is a játékunk javítása céljával, így terveznünk szükséges. Természetesen ilyen időszakok rendelkezésre állnak egy-egy mérkőzés után is, de most erre még több időnk lesz, hiszen körülbelül a játékosok 90 százaléka távol lesz a csapattól. De a többiek megfelelő edzésmunkát fognak végezni, nekünk pedig megfelelően fel kell őket készíteni. Remélem, hogy mindenki fitt marad és egészségesen tér majd vissza, aztán pedig újra támadásba tudunk lendülni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!