Manchester United N - Reading N 4-0

A Manchester United hölgyei is megkezdték a 2022/23-as szezont a Női Szuper Liga küzdelmeivel, ahol hazai pályán a Leigh Sports Village-en fogadták a Reading csapatát 7 ezer szurkoló előtt.


Marc Skinner csapata már az első félidőben 4-0 arányban ledarálta a Királyiak csapatát, így a második félidő már csak helyzeteiről volt izgalmas. 

 

Maya Le Tissier két góllal vette ki a részét debütáló mérkőzésén, mindkettőt szögletet követően szerezte, de sokat segített abban is, hogy kapott gól nélkül sikerült a csapatnak lehoznia a mérkőzést. 

 

Katie Zelem századik United-es fellépését ünnepelhette góljával és két asszisztjával, míg Alessia Russo tette fel az i-re a pontot az első félidő vége felé Battle passzát váltotta fejjel gólra. 

 

Gyümölcsöző első félidő:

 

A Vörös Ördögök nagy intenzitással kezdték a mérkőzést és annak, hogy már korán nyomást gyakoroltak az ellenfélre, meg is lett az eredménye, amikor a Unitedben debütáló Le Tissier egy Zelem által elvégzett szögletet követően a jól érkező labdát Moloney hálóőr fölött beemelte kapuba.

 

Alig tíz perccel később a United büntetőhöz jutott, amikor Moloney buktatta Alessia Russot a büntető területen belül, a büntetőt pedig Zelem végezhette el. A kapitány nem is hibázott és góllal ünnepelte mérföldkőnek számító századik fellépését a Vörösök Ördögöknél. 

 

A United abszolút dominált az első játékrészben, a hátvédek is aktívan részt vettek a játékban, Ella Toone pedig élvezte a támadó-középpályás szerepkörben való játékot.

 

Harminc perccel a mérkőzés kezdete után Le Tissier megszerezte saját maga második - míg a United harmadik találatát a mérkőzésen, amikor egy újabb Zelem-szöglet után fejelt a hosszú sarokba. 

 

A félidei szünethez közeledve Russo zárta le Skinner csapatának tökéletes félidejét, egy fejes gólt követően. A jobb oldal is nagyon jól muzsikált miután a spanyolok, Ona Batlle és Lucia Garcia csapatmunkája tökéletes volt a mérkőzésen.

 

Garciának is megvolt a lehetősége, hogy gólt szerezzen a félidei sípszó előtt, de Moloney kapus remekül védett, így nem született meg a játékos debütáló gólja.

 

Laza második félidő:

 

A második 45 percet a Vörös Ördögök úgy kezdték, ahogy az elsőt befejezték: domináltak. 

 

Nemcsak többet birtokolták a labdát, de több gólszerzési lehetőséget is kialakítottak ellenfelüknél. Nem sokkal a folytatás után Russo fejelhetett volna az üres kapuba, de mivel a védők zavarták, próbálkozása kevéssel mellé pattant.

 

A második félidőben Martha Thomas és Adriana Leon - akik szintén debütálók voltak a Vörös Ördögöknél - további lendületet adtak a United támadásainak, de a Reading kitartott, így a négy gólos előny maradt a mérkőzésen.

 

Annak ellenére, hogy nem tudták növelni góljaik számát, Skinner csapata jól járatta a labdát és nem engedett lehetőséget a vendégeknek, sem pedig azt, hogy visszajöjjenek a meccsbe. 

 

A 7000 szurkoló, aki a Leigh Sports Village-re kilátogatott a ma délutáni találkozóra, rekordot döntött női csapatunk nézőszámában.

 

Érezhető volt a lányokat körbeölelő pezsgés, amelyet a Lionesses 2022-es EURO-n elért sikerei generáltak, de a szurkolók is a Leight Sports Village-en végig tele voltak energiával és nagyon hangosak voltak, természetesen jó értelemben.

 

A 2022/23-as szezon első mérkőzésén Skinner csapata olyan jól teljesített, ami a következő mérkőzésekre is átragadhat.

 

A Vörös Ördögök legközelebb szeptember 25-én, vasárnap 16:00 órai kezdéssel a West Hamhez látogatnak idegenbe. 

 

Összefoglaló:

United: Earps; Batlle, Le Tissier, Turner, Blundell; Zelem, Ladd (Moore 71); Garcia (Leon 64), Toone (Boe Risa 71), Galton (Parris 77); Russo (Thomas 71). 

Nem használt cserék: Baggaley, Thorisdottir, Tounkara, Staniforth. 

Gólok: Le Tissier 5, 25; Zelem 14; Russo 35. 

Lapok: Woodham 65. 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!