Solskjaer eddigi munkájáról beszélt

Ole Gunnar Solskjaer az uefa.com-nak elmondta, mióta a Molde FK menedzsere, még nem hívta fel Sir Alex Fergusont tanácsért.


A Manchester Unitedben 1996-tól 2007-es visszavonulásáig játszó Ole Gunnar Solskjaer reméli, Sir Alex Ferguson munkássága alatt eltöltött hosszú évek remekül szolgálnak majd ahhoz, hogy sikeres legyen a norvég Molde csapatának élén.

A most 38 éves menedzser miután visszavonult játékos pályafutásától, a Vörös Ördögök tartalék csapatának vezetõje lett, hogy aztán elfogadja a norvég bajnokságban szereplõ Molde FK ajánlatát, és leüljön a kispadra hazájában. A csapat tavaly a 11. helyen végzett, az idei szezonban kilenc találkozó után a hatodikok.


  "Ez nagyszerû volt, bár az eredmények nem mindig voltak megfelelõek, de biztos vagyok a változtatásokban. Jó csapatunk van, mely rengeteg potenciállal rendelkezik" - mondta Ole az uefa.com-nak.

 


Izgalmas tanulási idõszak a fiatal edzõ számára, de soha nem kényszerült még arra, hogy felvegye a telefont és felhívja Sir Alexet.

"Rengetegszer gondoltam arra, vajon hogy lépne õ" - kezdte Ole. "De soha nem volt még olyan, hogy azt gondoljam, fel kell hívnom õt. Sokat tapasztaltam tõle, közelrõl láttam a munkáját, így tudom mikor mit kell tenni, fantasztikusan sokat tanultam tõle."

Sir Alex Ferguson több, korábbi pártfogoltja is menedzseri posztra lépett, Mark Hughes, Steve Bruce és Gordon Strachan is elment, hogy sikeres legyen vezetõként. Solskjaernak is ez a terve, szemei elõtt szerepel, hogy a 2012/13-as idényre kiharcolja csapatával az európai kupa szereplést.

"A nemzeti csapat elég jó, de ha a klubcsapatok nem igazán jók, a játékosokat nehezen ismerik meg. Ha csak a norvég ligában játszanak, az a színvonal nem elég jó. Komolyabb bajnokságokba kell exportálnunk játékosokat a nemzeti csapatunk javítása érdekében."

 

uefa.com


uefa.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!