West Ham United N - Manchester United N 0-2

A Manchester United női csapata második győzelmét is megszerezte a Női Szuperliga idei kiírásában, miután 2-0 arányban múlta felül idegen környezetben a West Ham női csapatát.


A szezon első idegenbeli mérkőzésén Marc Skinner csapata 2-0-ra nyerni tudott a Kalapácsosok ellen. 

 

Lucia Garcia meglőtte első gólját a klub színeiben, amivel a második félidő elején a United megszerezte a vezetést, ezt pedig nem is akárhogy tette, mivel a friss igazolás kicselezte a hazaiak kapusát és az üres kapuba helyezte a labdát. 

 

Percekkel később Ona Batlle és Hannah Blundell összjátékának köszönhetően megduplázták előnyüket a vendégek, Blundell volt az végül, aki befejezte az akciót. 

 

A Vörös Ördögök női szakaszának ez volt a második győzelme, egy hazai és egy idegenbeli diadal van már a tarsolyukban. 

 

Az első 45 percben a United dominált, de a kialakított lehetőségekből nem termett számukra babér. 

 

A Vörös Ördögök már korán közel jártak a gólszerzéshez, amikor Katie Zelem veszélyes beadását Katie Longhurst blokkolni tudta a gólvonalon. 

 

Egy szép csapatjáték után a United megszerezte a vezetést a 20. percben, de végül a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. Maya Le Tissier egy pontos átadást juttatott el Leah Galtonhoz, aki végül a hálóba lőtte a labdát, de a csapattal utazó szurkolóknak még várniuk kellett a vendégek góljára. 

 

A félidei sípszó előtt még Millie Turnernek kellett tisztáznia a gólvonalon, hogy meggátolja a Kalapácsosokat a vezetést megszerzésétől; aztán percekkel később majdnem gólra váltotta Zelem szabadrúgását a másik oldalon. 

 

A második félidőben mindkét csapat sokkal élénkebb volt, de végül a United akarata érvényesült.

 

Alig öt perccel a szünetet követően Garcia jóvoltából sikerült megszerezni a vezetést. A spanyol játékos kapta Maya Le Tissiertől a labdát, aki az egész West Ham hátsó alakzatát otthagyva maga mögött, megkerülte a hazaiak hálóőrét és az üres kapuba passzolt. 0-1

 

A folyamatos nyomás hatására öt perccel később megduplázták előnyüket az ördöglányok, ezúttal Hannah Blundell révén. Batlle labdája Blundellhez került, aki a labdát a tizenhatoson kívül kapta meg és mivel nem nagyon zavarta senki, az alsó sarokba passzolta a játékszert. Ezzel a két gólos különbséggel már kicsit fellélegezhettek a lányok. 

 

A házigazdák kezdtek visszajönni a meccsbe, sikerült is elánukat gólra váltani, miután Parker elcsípett a United térfelén egy eladott labdát és Earps mellett sikerült is bepasszolnia a labdát a kapuba. Azonban az asszisztensével való felülvizsgálatot követően a játékvezető les miatt nem adta meg ezt a találatot sem. 

 

A vörösök csapatkapitánya, Zelem közel járt a harmadik gól megszerzéséhez egy távoli próbálkozással a mérkőzés vége felé, de Arnold kapus egy nagyszerű mentéssel megmentette a hazaiakat a harmadik góltól.

 

Míg a West Ham a mérkőzés végén tovább tudták fokozni a nyomást, a United hátul higgadt tudott maradni, így a hármas sípszót követően második győzelmét és kapott gól nélküli mérkőzést ünnepelhette Skinner csapata. 

 

A Vörös Ördögök hölgyei legközelebb az Aston Villa ellen lépnek pályára idegen környezetben október 1-én 13:30-kor a Női Ligakupa idei kiírásának első mérkőzésén. 

 

Összefoglaló:

United: Earps; Batlle, Le Tissier, Turner, Blundell; Ladd, Zelem; Garcia (Leon 80), Toone (Moore 80), Galton (Parris 88); Russo (Thomas 80). 

Nem használt cserék: Baggaley, Thorisdottir, Boe Risa, Tounkara.

Gólok: Garcia 50, Blundell 55. 

Lapok: Blundell 14, Russo 63, Turner 70.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!