Manchester City 6-3 Manchester United

Csúnya verésbe szaladt bele városi riválisától a Manchester United, mely bár lőtt három gólt, de kapott hatot!


Nagyon biztosan kezdte a találkozót a City, Dalot hamar besárdult, ám a nagyobb gond a 4. perc elején jött, amikor kétszer is kellett blokkolnia a védelemnek, plusz De Geának is védenie kellett nagyot a hazaiak helyzeténél.

 

Nem is bírta sokáig a United; a 8. percben Foden kapott remek labdát balról, a támadó azonnal be is vágta azt a rövid felsőbe. Eriksen nem követte az ellenfelet, aki így teljesen üresen lehetett 8 méterre a kaputól. 

 

A gól után már nem volt akkora nyomás a vendégek kapuján, azonban a United így sem tudott sok erőt áthelyezni támadások építésére.

 

A 17. percben Martinez szabálytalankodott nagyon rossz helyen, Grealish került a gyepre. A szabadrúgást Gündogan végezte el, szerencsére a kapufa hárított...

 

Négy perc múlva a sokadik párharcát vesztette el Dalot, ezúttal is Silva ellen maradt alul, szerencsére Foden kapu mellé bombázott. 

 

Az első 30 perc végén újra komoly tűzerővel veszélyeztettek a hazaiak, Foden lövését blokkolta Varane, aki lent is maradt, a City játékosok azonban nem álltak le, háromszor is blokkolni kellett, majd De Bruyne bombáját De Geának kellett kapu fölé tolnia.

 

A szöglet után azonban a Kékek örülhettek, Haaland 6 méterről fejelt a kapuba.

 

A 37. percben már 3-0 volt a City előnye. Gyors ellentámadás végén De Bruyne tálalt Haaland elé, aki közelről a hálóba lőtt. Varane nagyon rosszul helyezkedett.

 

A 39. perc hozta meg az első értelmes próbálkozást a Vörös Ördögök részéről, Fernandes lövését kellett fognia Edersonnak.

 

Nem volt vége a szünetig, a 44. percben újabb gyors ellentámadást vezetett Guardiola csapata, ezúttal Haaland előkészítő volt, aki Fodent hozta helyzetbe, a támadó nem is hibázott, nem úgy, mint a manchesteri védelem sokadszorra, és kapuba lőtt, 4-0.

 

Ahogyan az utóbbi évek során, úgy idén is látható volt, hogy amíg a City játékosai akartak, addig ezt a Unitedről nem lehetett elmondani. Lötyögtek a pályán, szinte az összes párharcot elvesztették.

 

Már az első félidő végén több szurkoló a vendégszektorból elindult hazafelé, nem volt kíváncsi a kivégzésre.

 

A második félidőre kissé bealudva érkezett a City, legalábbis nem erőltették a támadásokat annyira, mint szünet előtt. Meg is lett az eredménye, 10 percnyi játék után gólt szerzett a United. Antony kapott keresztlabdát, megindult befelé, majd 25 méterről a hosszóba tekert. Nagy gól volt!

 

Haaland megszerezte harmadik gólját is. A manchesteri középpálya megint két passzal be lett csapva, Gomez balról középre lőtt, Haaland érkezett és 11 méterről a kapuba lőtt.

 

Foden sem akart lemaradni, meg is lőtte harmadik gólját ma, amikor a 73. percben Haalandtól kapott remek átadást, a védelem megint nagyon nem volt képben.

 

A 84. percben Fred lőtt kapura, Ederson nagyot védett, de a kipattanóra Martial érkezett leggyorsabban és 4 méterről a kapuba bólintott, 6-2.

 

Antony próbálkozott, ám nagyon gyenge lövéssel kínálta meg a hazaiak kapusát.

 

Büntetőhöz jutott a United, Martial ellen szabálytalankodott a hazai védelem. A sértett állt a labda mögé és kíméletlenül bevágta a bal felső sarokba, 6-3.

 

Az jól látszódott, hogy a második félidőben nem adott bele mindent a City, így a Unitednek is adódtak lehetőségei és sikerült is gólokat lőni, de a csapat védekezése rendkívül gyenge volt.

 

 

Premier League, 9. forduló
Manchester City 6-3 Manchester United
Etihad Stadium

 

Vezette: Michael Oliver

 

City: Ederson - Walker(Gomez 41'), Akanji, Ake, Cancelo - De Bruyne(Alvarez 75.), Gündogan(Palmer 75.), Silva - Foden(Mahrez 75.), Haaland, Grealish(Laporte 75.)
Nem használt cserék: Carson, Ortega, Dias, Lewis

 

United: De Gea - Dalot, Varane(Lindelöf 40.), Martinez, Malacia(Shaw 46.) - McTominay(Casemiro 59.), Eriksen - Antony, Fernandes, Sancho(Fred 70.) - Rashford(Martial 59')
Nem használt cserék: Heaton, Pellistri, Elanga, Ronaldo

 

Gólszerző: Foden 8', 44', Foden 73', Haaland 34', 37', 64' illetve Antony 55', Martial 84', 89' (büntető)

 

Sárga lap: Dalot, Malacia, Fernandes

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!