Fernandes elárulta, hogy szerinte mi kell a javuláshoz

Bruno Fernandes részletesen kifejtette, hogy szerinte mit kell tennie a Manchester Unitednek ahhoz, hogy visszatérjen a csúcsra.


A Manchester City ellen elszenvedett derbivereség borzasztó élmény volt, de a középpályásnak nincs kétsége afelől, hogy csökkenteni tudják a városi riválissal szembeni hátrányukat, akik mögött 8 ponttal állnak a táblázaton úgy, hogy egy bajnokival többet játszottak.

 

Az Omonia Nicosia elleni Európa-liga mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a portugál válogatott játékos elmondta, hogy szerinte hol hibázott a klub a múltban és ékesszólóan beszélt az Old Traffordon elérendő magas színvonal megteremtéséről.

 

"Nem kell másra koncentrálnunk" - magyarázta Fernandes. "Önmagunkra kell figyelnünk. Ez volt a probléma a klubnál a korábbi években, hogy össze akarták hasonlítani magukat más csapatokkal."

 

"Nem tehetjük meg, hogy nem a legjobbat adjuk ennek a klubnak, mert ez a klub fel akar jutni a csúcsra. Ezt viszont magunknak kell elérnünk. Magunkba kell néznünk, a hibákat és problémákat pedig javítanunk kell. Ezeken kívül nem tudsz változtatni. Viszont, amit Te megad csinálsz, azon tudsz változtatni."

 

"Különböző dolgokat tehetsz magadért, a csapatodért és nekünk ezen kell gondolkoznunk. Nem az Arsenalra, a Liverpoolra, vagy bármely más csapatra. Arra kell gondolnunk, hogy a tőlünk telhető lehető legjobbat tegyük, minden meccset megnyerjünk, amit csak tudunk és majd a jövőben meglátjuk, hogy állunk a tabellán, legyen az az első, vagy bármely más hely."

 

 

"Amikor a klubhoz jöttem nem a legjobb időszakot élte. Sikerült jól teljesíteni és bejutni a Bajnokok Ligájába, majd az ezt követő szezonban a második helyen végeztünk, bejutottunk az Európa-liga döntőjébe, de egyértelmű, hogy az ezt követő szezonban nem azt a színvonalat hoztuk, amit ez a klub megérdemel."

 

"Az idei szezont egy új projekttel indítottuk és szerintem nagyon világos, hogy a klub milyen színvonalat szeretne kialakítani az új menedzserrel és úgy gondolom, hogy mindenkinek ugyan azt a nótát kell fújnia. Volt már olyan, hogy jól teljesítettünk a felkészülési szezonban, majd vereségek jöttek. A Premier League nem egyszerű, nagyon magas színvonalon kell teljesíteni és meg kell értenünk, hogy minden meccs nehéz."

 

"A két vereséget követően négy győzelmet szereztünk, megvertük az Arsenalt és a Leicester, akik jól teljesítenek. A Southampton ellen sem egyszerű idegenben játszani és ott volt a Liverpool elleni meccsünk is. Most pedig visszaesés, de ez a kudarc nem változtatta meg az elképzeléseinket, vagy a játékmódunkat, amit csapatként szeretnénk csinálni."

 

"Szerintem úgy kellene, hogy a klub egyáltalán ne akarjon változtatni semmit, mert ez egy folyamat, ahogy a menedzser is mondta. És, ha reálisan nézzük ezt a folyamatot, akkor még csak 3 hónapja dolgozunk együtt a menedzserrel és az ilyesmi időbe telik. Nyilvánvalóan megvannak a különböző ötletek és úgy gondolom, hogy a csapat nagyon jól teljesít ennyi idő elteltével."

 

"Rossz eredményt értünk el bajnokságunk egyik legjobb csapata ellen, de persze nehéz is, mert mégis csak egy derbi volt. Az eredmény rossz volt, de itt az ideje, hogy visszatérjünk és holnap nyerjünk, majd vasárnap is ugyan ezt tegyük az Everton ellen."

 

"Mindenki tudja, hogy mit kell tennünk és ahogy korábban is mondtam, vissza kell térnünk a győzelem útjára, hinnünk kell a folyamatban, mert ez célra vezet, ha kapunk időt. Jól ment a City meccsig és ez egyértelmű visszaesés, de a legfontosabb, hogy visszatérjünk és elkezdjünk ismét jó eredményeket elérni."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!