Omonia Nicosia FC 2-3 Manchester United

Hátrányból felállva megnyerte EL-meccsét a United Ciprusban, cserék döntötték el a találkozót.


Ciprusi ellenfél ellen még nem szerepeltek a Vörös Ördögök, akik erős felállással kezdtél a találkozót.

 

Az első lövés öt perc után jött, Sancho próbálkozott bevenni a kaput, de 3 métert tévedett. 

 

Az már az elején látszódott, hogy nem a hazaiak lesznek fölényben ezen a meccsen.

 

A 9. percben Antony passzolt Ronaldohoz, aki ballal kapura tüzelt, lapos lövését ki tudta ütni a kapus, nagy védés volt.

 

Nagyon látszott a portugál támadón, hogy szeretne gólt szerezni, nem sokkal később újra helyzetbe került, kiválóan fordult le ellenfeléről, 13 méterrről lőtt, de hatalmasat blokkolt egy védő.

 

A 16. percben óriási helyzetet puskázott el a United. Martinez szerzett labdát, majd előre passzolt, Fernandes engedte, Antony üresen volt, megpróbálta visszatenni Brunonak, azonban a társa mögé gurított. 

 

A következő percben Fernandes emelése a lécről pattant vissza a mezőnybe, Ronaldo érkezett, de túl magasan volt a lába, szabadrúgást kaptak a ciprusiak.

 

A 27. percben Antony indult szélről befelé, ballal remekül tekert kapura, ám Fabiano szögletre tudta tolni a próbálkozást. A sarokrúgás azonban nem hozott újabb lehetőséget.

 

Az első 30 perc alatt kissé meglepőnek volt mondható, hogy nem kapott gólt a Nicosia, hiszen a hazaiak szinte át sem lépték a felezőt.

 

A 34. percben jött a meglepetés! Na nem az, hogy Malacia utolsó emberként vesztett labdát, mert egész meccsen sok hibája volt a bekknek, hanem az, hogy a hazaiak szereztek vezetést. Nagyszerű kontrát vezettek a ciprusiak, Bruno jól tálalt Ansarifard elé, aki közelről a bal felsőbe lőtt, 1-0 a hazaiaknak.

 

Kezd ez a mérkőzés is kínossá válni. Amilyen jól indult, olyan rosszul végződött ez a 45 perc. Egy kaput eltaláló lövése volt a hazaiaknak, abból sikerült is gólt szerezniük.

 

Két cserét is bevállalt a második játékrészre Erik ten Hag, Rashford és Shaw is beállhatott, előbbi pedig ki is egyenlített az 53. percben. Az angol támadó kapott nagyszerű labdát, Ronaldo remekül vitte el a védőt, Marcus pedig 16 méterről kilőtte a bal alsót, 1-1!

 

Az 55. percben Eriksen átlövése kerülte el a kaput, nem sokat tévedett a középpályás.

 

Az első percek halvány teljesítménye után a gólt követően végre kezdett felpörögni a United.

 

Újra cserélt a menedzser, Martial lépett pályára Fernandes helyett és első lehetőségét ki is használta. Rashford sarokkal tálalt a francia elé, aki egy csel után gyöngyörűen kilőtte a jobb alsó sarkot. Fordított a United!

 

A 69. percben Eriksen robogott el a bal oldalon, középre gurított, ahol Ronaldo érkezett, de lövése kapu fölé szállt.

 

A vezetés megszerzése után már nem törekedett a manchesteri gárda, hogy újabb gólokat szerezzen. A hazaiak is cserékkel próbáltak frissíteni, ám a keretek közti különbség a meccs ezen szakaszán már nagyon látszódott, hisz a United védelme könnyedén megállította a ciprusiakat.

 

A 78. percben aztán mégis majdnem jött egy újabb gól. Kissé esetlen támadás végén Dalot került a tizenhatos bal felére, önzetlenül Ronaldo elé tálalt, aki közelről a kapufát találta el. Szerencséje sem volt CR-nek.

 

Hat perccel a rendes játékidő vége előtt Ronaldo és Rashford kontrázta le az ellenfelet, előbbi gólpasszt osztott ki utóbbinak, ketten összehozták a harmadik gólt három védővel szemben.

 

Már azt lehetett hinni, hogy eldőlt a meccs, ám a következő percben Panagiotou érkezett a balról belőtt labdára és 8 méterről a kapuba passzolt, 2-3.

 

Fred és Rashford is kapura lőtt még, de egyikük sem tudott gólt szerezni, majd a 92. percben Marcus adhatott volna Ronaldonak gólpasszt, ám hosszan lőtt a portugál elé. Hihetetlen, semmi nem jött össze, hogy CR-nek összejöjjön a találat.

 

A 93. percben Ronaldo tört be a tizenhatoson belülre, egy csellel tisztára játszotta magát, a hosszút célozta meg, de nem sikerült a tekerése.

 

 

Európa-liga, csoportkör, 3. forduló
Omonia Nicosia FC 2-3 Manchester United
Neo GSP Stadium

 

Vezette: J. Pinheiro

 

Nicosia: Fabiano - Matthews, Miletic(Bezus 82.), Yuste, Lang, Lecjaks - Diskerud(Panagiotou 72.), Charalampous, Barker(Papoulis 62.) - Bruno(Loizou 72.), Ansarifard(Kakoullis 62.)
Nem használt cserék: Panagi, Uzoho, Kitsos, Zachariou

 

United: De Gea - Dalot, Lindelöf, Martinez, Malacia(Shaw 46.) - Casemiro(McTominay 82.), Eriksen - Antony(Fred 74.), Fernandes(Martial 62.), Sancho(Rashford 46.) - Ronaldo
Nem használt cserék: Dubravka, Heaton, Pellistri, Elanga, Garnacho, Iqbal

 

Gólszerző: Ansarifard 34', Panagiotou 85' illetve Rashford 53', 84'  Martial 63'

 

Sárga lap: Charalampous, Kakkoullis illetve Martinez, Shaw

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!