Rashford: Fontos volt megnyernünk ezt a meccset

Marcus Rashford elmondása szerint élvezte a Manchester United támadásbeli összjátékait, miután a kispadról beállva Bruno Fernandessel, Cristiano Ronaldoval és Anthony Martiallal összejátszva a Vörös Ördögök mindhárom góljában benne volt Cipruson.


A 24 éves saját nevelés a félidőben állt be csereként, amikor a manchesteriek domináns első félidejük ellenére egy gólos hátrányban voltak az Omonia Nicosiaval szemben.

 

Fernandes remek labdával indította Rashfordot, aki a játékszer megszerzését követően briliánsan egyenlített ki 8 perccel beszállását követően, majd előkészítette Martialnak a csapat vezetőgólját is. Ronaldo lapos passzából megszerezte az este folyamán második találatát is Rashford, amely a csapat kulcsfontosságúnak bizonyuló harmadik gólja is volt egyben.

 

A klubmédiának és a BT Sportnak nyilatkozva Marcus így nyilatkozott a United támadásbeli opcióiról:

"Szerintem rengeteg olyan játéks van a keretünkben, aki képes különböző pozíciókban is helytállni. Ez egy nagy pozitívum számunkra: ha sérültjeink vannak vagy ilyesmi, szóval soha nem lehet tudni, hogy mi történik, de olyankor is a lehető legjobb teljesítménnyel kell előrukkolni, legyen szó bármilyen pozícióban való szereplésről."

 

"Azt gondolom, hogy a gólszerzés mindig az önbizalomról szól. Oda tudsz-e érni a kapu elé, helyzetbe kerülni vagy helyzetet kidolgozni és ott ólálkodni a tizenhatos körül. Minden esetben azért tudok gólokat szerezni, mert ott vagyok a megfelelő területeken és igyekszem a lehető legveszélyesebb lenni minden esetben."

 

 

Amikor a hétvégi Manchester City elleni derbin szintén csereként duplázó Martialnak adott asszisztjáról kérdezték, Rashford kijelentette:

"Ő egy hihetetlenül fontos játékos számunkra. Már hosszú ideje itt van és amikor jó formának örvend, akkor egy lenyűgöző játékos, akivel mindig élveztem a közös játékot."

 

"Ma egy nagyszerű összjátékunk után szerezte meg a gólját és azon leszünk, hogy ilyenből egyre többet és többet tudjunk mutatni. Szerintem ez nagyszerű számára. Mindketten sérültek voltunk - ő egy kicsit hosszabb ideig volt harcképtelen hozzám képest, szóval jó volt számára, hogy most már sorozatban második mérkőzésén játékpercekhez juthatott, gólokat szerzett és hatással volt a játékunkra."

 

A ciprusiak által keltett számtalan veszélyhelyzet ellenére a 3-2-es győzelem tökéletes válasz volt a múlt vasárnapi derbin elszenvedett vereségre, az angol válogatott támadó elmondása szerint a Vörös Ördögök pedig már arra koncentrálnak, hogy most vasárnap este újabb pozitív eredményt érjenek el a Goodison Parkban.

 

"Minden egyes mérkőzés egy következő lehetőség arra, hogy jobban teljesíts, mint legutóbb, szóval nekünk erre hihetetlenül nagy szükségünk volt a múlt hétvége után. Ilyen nehéz körülmények között ide érkezve ez egy pozitív eredmény számunkra, csak a hibáinkat ki kell küszöbölnünk."

 

"Most a bajnokságban kell talpra állnunk. Pontokat kell gyűjtenünk és meg kell próbálnunk a lehető legjobb pozícióba kerülni a bajnoki tabellán. Még a szezon korai szakaszában járunk és nagyon sok szünet lesz az év során, szóval nagyon fontos, hogy minden egyes lehetőség alkalmával pontokat szerezzünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Everton - Manchester United

Premier League, 10. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!