Dalot: A teljes keretre szükségünk van

A Manchester United védője, Diogo Dalot a csapat körüli pozitív érzéseinek adott hangot egy héten belül aratott három győzelmüket követően.


A szélső bekk hozzátette, hiszi, hogy a keretnél tapasztalható szellemiség segíteni fogja a Vörös Ördögöket abban, hogy építkezzenek a jövőbeli sikerek eléréséhez.

 

"Szerintem ez az, amivel eljuthatunk a céljainkhoz" - kezdte a klubmédiának az Omonia Nicosia ellen aratott 1-0-s Európa-liga csoportmérkőzésen aratott győzelmet követően.

 

Az Old Traffordon aratott győzelemmel Scott McTominay lett a negyedik különböző United csere, aki eredményes tudott lenni a United elmúlt három meccsén - amely Dalot szerint jól példázza a keretük igazi erősségét.

 

"Egy keretnek teljesnek kell lennie, nem csak 11, 12 vagy 13 játékosból áll. Szerintem nálunk mindenki érzi, hogy ha keményen dolgozik és megharcol a helyéért, akkor esélye lesz bizonyítani."

 

"Szerintem ez egészséges versenyhelyzetet teremt mindenki számára - különösen nekünk, játékosoknak. Ez mindig a javunkra válik és szerintem a keret szempontjából ez a lehető legjobb állapot."

 

Diogo szerint az is bizonyosságot nyert, hogy a játékosok olyan irányba fejlődnek, amely ahhoz a teljesítményhez vezet, amit Erik ten Hag elvár tőlük.

 

 

"Szerintem még mindig rengeteg időnk és terünk van a fejlődésre, de a mérkőzések egyre-másra követik egymást, szóval minden egyes alkalomra fel kell készülnünk különböző dolgokra, amiket a menedzser kér tőlünk."

 

"De összességében szerintem jól reagálunk arra, amit kér tőlünk - különösen a felkészülési szezon után, ahol rengeteg információt adott át számunkra."

 

"Egy kis időbe telik, mire tökéleteshez közeli állapotba kerülünk, de mindenkinek megmutattuk, hogy hajlandóak vagyunk dolgozni a menedzser és a szurkolóink támogatása érdekében, az eredmények pedig segíteni fognak minket."

 

A United győzelme az Omonia ellen csak a 93. percben került bebiztosításra, annak ellenére, hogy a hazai csapat 34 lövést eresztett meg a ciprusi kapura és végig irányítása alatt tartotta a mérkőzést. Dalot szerint a csapat a megfelelő mentalitással állt hozzá ahhoz, hogy elérjék céljukat.

 

"Türelmesnek kellett lennünk" - tette hozzá.

 

"Számos lehetőséget dolgoztunk ki - megszámolni se tudom - de szerintem lehettünk volna picit könyörtelenebbek a helyzetkihasználás terén. Viszont a végén szerintem megérdemelten szereztünk gólt."

 

"Amikor ilyen helyzet áll elő, akkor fontos szerepe van a türelemnek, ugyanis nem szabad attől frusztrálttá válni attól, hogy az idő csak pörög és pörög, a gól pedig nem jön. Szerintem ebben a tekintetben jól teljesítettünk."

 

"Türelmesek maradtunk, különösen a tizenhatosuk körül. Mint mondtam, lehettünk volna kicsit pontosabbak, de végül egy megérdemelt ponttal otthon tartottuk a három pontot." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!