De Gea készen áll "hihetetlen" mérföldkövére

Vasárnap hatalmas esemény vár David de Gea-ra, amennyiben pályára lép a Newcastle United ellen - ugyanis az lenne a kapus 500. tétmérkőzése a Manchester Unitedben.


A spanyol portás, aki 2011 júniusában igazolt a Vörös Ördögökhöz az Atletico Madridtól, csak a 11. játékos lehetne a klub történetében, aki ezt a mérföldkövet elérheti, amennyiben ott lesz az Old Traffordon a Szarkák ellen.

 

De Gea olyanokhoz csatlakozhat ezzel, mint Ryan Giggs, Sir Bobby Charlton, Paul Scholes, Bill Foulkes, Gary Neville, Wayne Rooney, Alex Stepney, Tony Dunne, Denis Irwin és Joe Spence, akik közül Stepney az egyetlen kapus, aki a 31 éves válogatott játékos előtt áll a klub színeiben történt pályára lépésekben.

 

De Gea Manchesterben töltött időszaka alatt megnyerte a Premier League-et, az FA-kupát, a Ligakupát és az Európa-ligát is, emellett pedig számos egyéni elismerést is begyűjtött, köztük a klubon belül az év játékosának járó Sir Matt Busby-díjat, amelyet rekordnak számító négy alkalommal ítéltek oda számára a szurkolók.

 

A vasárnapi kezdőrúgást megelőzően a klubért tett erőfesztései elismeréseként fogják köszönteni az Álmok Színházában egy gravírozott plakettel. Emellett az adidas jóvoltából egy külön számára dizájnolt kapuskesztyűt is kap majd Newcastle elleni bajnokira.

 

 

De Gea nemrég hosszú interjút adott a klubmédiának ebből az alkalomból, amelyben így nyilatkozott közelgő félezredik manchesteri mérkőzése kapcsán:

"Szerintem ez valami egészen őrületes."

 

"500 mérkőzést játszani egy klubnál természetesen nagyon különleges dolog számomra, de valószínűleg akkor fogom igazán felismerni ennek a jelentőségét, amikor felhagyok az aktív futballal, visszavonulok, visszatekintek és azt mondom, 'OK, több mint 500 mérkőzést játszottam egy olyan nagyszerű klubnál, mint a United."

 

"Hihetetlenül büszke vagyok, hogy őszinte legyek, ez lenyűgöző."

 

"Már az is hatalmas dolog, hogy ennek a klubnak a tagja lehetek, mert nagyon nehéz dolog ide eljutni, szóval egy valóra vált álom itt lenni és már annyi mérkőzést játszani, mint amennyit eddig sikerült. Ez hihetetlen."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Newcastle

Premier League, 11. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!