Manchester United 0-0 Newcastle United

Nem született gól a két United összecsapásán, egy ponttal távoztak az Old Traffordról a Szarkák.


Vasárnap délután az "újgazdag" Newcastle látogatott az Old Traffordra. A Szarkák jól kezdték az idei szezont, a tabella elejében foglaltak helyet.

 

Remek iramban kezdődött a találkozó, az első percek leginkább a manchesteriekről szóltak, de túlélték Joelintonék, majd az első 15 perc végére már sokkal kiegyenlítettebbé vált a találkozó.

 

Nőtt a vendégek önbizalma, és a 23. percben majdnem meg is szerezték a vezetést. Egy szabadrúgás végén Joelinton elé került a labda, a támadó fejese a lécről visszapattant, újból próbálkozhatott, de a kapufa mentett. Nagy helyzet volt!

 

Bár a manchesterieknél volt többet a labda és többet is voltak ellenfelük térfelén, komoly helyzet egészen a 38. percig nem alakult ki. Ekkor Fernandes lőtte fel a labdát a bal szélen felfutó Sancho elé, aki a tizenhatosra betörő Antony elé tálalt, a brazil közelről lőtt, de Pope nagyot védett.

 

A félidő utolsó harmada inkább a Vörös Ördögökről szólt, de az utolsó passzokkal mindig bajok voltak, így nem hogy gól, de igazán nagy helyzet sem született.

 

Fordulás után 3 perc sem kellett, hogy gólt láthassunk, azonban Ronaldo találata les miatt érvénytelen volt. A les miatt megítélt szabadrúgás után igen furcsa közjáték alakult ki. Egy védő beleért sípszó után a labdába, azonban Pope úgy tett, mintha ő akarná elvégezni a pontrúgást. Ronaldo - mivel látta, hogy a védő elvégezte már - lecsapott a labdára és az üres kapuba lőtt. A játékvezető azonban úgy gondolta, még nem volt elvégezve a szabadrúgás, Ronaldo pedig sárga lapot kapott.

 

Az 54. percben Ronaldo kapott remek labdát Fernandes, Trippiernek köze nem volt a labdához, de nem kapott büntetőt a United. Ahogyan az 58. percben sem, amikor Sancho tört be a tizenhatosra, megtolta a labdát, majd elesett, mert Longstaff szabálytalankodott ellene.

 

Sem a Newcastle, sem a játévezetés nem volt a helyzet magaslatán, a Szarkák játékosai igen sokat fetrengtek a füvön.

 

A 81. percben szabadrúgást végezhetett el Rashford, 25 méterről leadott lövése a kapu fölött hagyta el a játékteret.

 

Óriási gólszerzési lehetőség maradt ki a 88. perc végén. Fernandes kiválóan indította Rashfordot, aki a tizenhatos sarkánál elvitte a labdát Pope mellett, majd a középen érkező Fredhez passzolt, aki azonban centikkel a kapu mellé tekert.

 

Öt perc ráadást jelzett a játékvezető, a United beszorította ellenfelét, az utolsó másodpercekben Casemiro adott zseniális labdát Rashford fejére, aki okosan fejelt kapura, azonban eltévesztette a célt.

 

Maradt a gólnélküli döntetlen, ami talán inkább a vendégek számára hízelgő, bár a hazaiak többet is tehettek volna a 3 pontért.

 

 

Premier League, 11. forduló
Manchester United 0-0 Newcastle United
Old Trafford

 

Vezette: Craig Pawson

 

United: De Gea - Dalot, Varane, Martinez, Shaw - Casemiro, Fred - Antony, Fernandes, Sancho - Ronaldo(Rashford 72.)
Nem használt cserék: Heaton, Lindelöf, Malacia, Pellistri, Elanga, Garnacho, Iqbal, Mainoo

 

Newcastle: Pope - Trippier, Schar(Lascelles 90.), Botman, Burn(Targett 78.) - Longstaff, Guimaraes(Willock 78.), Joelinton - Almiron, Wilson(Wood 78.), Murphy(Fraser 59.)
Nem használt cserék:  Karius, Anderson, Lewis, Shelvey

 

Gólszerző:  -

 

Sárga lap: Ronaldo, Fernandes, Casemiro illetve Burn

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!