Manchester United 2-0 Tottenham Hotspur

Kiváló teljesítményt nyújtva a Manchester United magabiztosan győzte le a Tottenhamet a hétközi bajnokin.


Az angol bajnokság 12. fordulójában rangadó várt a Vörös Ördögökre, hiszen a dobogón álló Tottenhamet fogadták Rashfordék szerda este.

 

Dalot botrányos lövése után Bentancur sokkal közelebb járt a gólhoz, de a hosszúra ellőtt labda a kapufa előtt elsuhanva elhagyta a pályát az alapvonalon.

 

A 7. perc elején remek manchesteri támadás indult Varanetól, Fred passzolt remekül előre Rashford felé, de Romero megelőzve szerelt, ám a lecsorgó labdát Antony azonnal kapura tekerte, Lloris beleért, de szerencséjére nem pattant a labda a kapuba. A szöglet után Fred lőtt tőle szokatlanul nagyszerűen, a léc alá tartó labdát a vendégek kapusának kellett szögletre mentenie.

 

Három perccel később Antony indult befelé, zseniálisan tekert, azonban a kapufa mentette meg a Tottenhamet attól, hogy hátrányba kerüljön.

 

Remekül fociztak a hazaiak az első 10 percben, több lehetőségük is volt a vezetés megszerzéséhez.

 

A 15. perc végén Davies beadását Bentancur szerette volna a hálóba bólintani, azonban Varane könnyedén blokkolt.

 

A 20. percben Fred óriási passzal hozta helyzetbe Rashfordot, aki azonban nem élt a lehetőséggel, Lloris nagyot védett. Két perccel később Fredet gázolta el Romero, nagyon jó helyről végezhetett el szabadrúgást a manchesteri gárda. Fernandes lőtte el a pontrúgást, Lloris szögletre tolta a játékszert. A sarokrúgás után Rashford bombájába léptek bele, újabb szögletet végezhetett el Fernandes.

 

A 24. percben Dalot tolta meg a jobb szélen, átívelt a hosszúra, Shaw lőtt kapásból, Lloris ismét hatalmasat védett.

 

Elképesztő fölényben játszott a United, továbbra is a hazai helyzetek jöttek. Fernandes kapu fölé lőtt, majd Casemiro küldött Lloris kapujára egy sistergős, lapos lövést, azonban centiket tévedett, pedig a francia kapus is csak nézte, mi lesz a helyzet vége.

 

A rendes játékidő utolsó percében Kane próbálkozásánál hárított De Gea. Ez volt a Spurs első lövése, mely kaput talált. A United egy félidő alatt 19 lövést eresztett meg, ami nagyon jó jel, már csak egy gólvágót kell találni, hogy az ilyen találkozók ne 0-0-val végződjenek.

 

A szünet után nem sokat kellett várni a gólra. A vendégek térfelén szerzett labdát Fernandes, Sancho okosan gurított Fred elé, aki 19 méterről lőtt, Daviesen megpattant a labda, ami becsapta Llorist. 1-0 a Unitednek.

 

Két perccel a gól után megduplázhatta volna a manchesteriek előnyét Rashford, azonban a 7 méterről leadott bombáját a Spurs hálóőre hatalmas bravúrral védte.

 

A londoniak is megmutatták magukat, nagyon gyorsan eljutottak Kane-ig, aki lőtt, blokkról szögletre ment a labda.

 

Az 54. percben Anthony lövése már a 22. manchesteri próbálkozás volt ezen az összecsapáson.

 

Óriási védést mutatott be De Gea a 68. percben, amikor Kane 5 méterről próbálkozott (lesről), ebből indult a United, az ellenfél tizenhatosán Fred lőtt, Dier még blokkolt, de a labda épp Fernandes elé került, aki csodásan tekert a bal felsőbe, 2-0!

 

A 74. percben Fred hihetetlen nagyot harcolva - előtte zseniális csellel megindulva - visszaszerezte a labdát, Rashford kapta azt meg, 11 méterről lőtt, azonban Lloris ezúttal is földöntúli bravúrt mutatott be.

 

Az utolsó 10 percbe lépve Fernandes kapott óriási labdát, elvitte a kapus mellett, majd a hálóba gurított - de sajnos lesen volt már a portugál, így maradt a 2-0.

 

A meccs legunalmasabb perceit láthattuk a találkozó végén, a csapatok már nem akartak érdemi dolgokat alkotni, várták, hogy leteljen a négy percnyi ráadás.

 

Talán az idei szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta Erik ten Hag csapata. Többen nagyon nagyot játszottak, remekelt Shaw, Casemiro, Fred és Fernandes is többek között. Teljesen megérdemelt siker ez, jól mutatta a 28-9-es lövési arány is.

 

 

Premier League, 12. forduló
Manchester United 2-0 Tottenham Hotspur
Old Trafford

 

Vezette: Simon Hooper

 

United: De Gea - Dalot, Varane, Martinez, Shaw - Casemiro(Eriksen 87.), Fred - Antony(McTominay 76.), Fernandes, Sancho(Elanga 87.) - Rashford
Nem használt cserék: Heaton, Lindelöf, Malacia, Pellistri, Garnacho, Ronaldo

 

Spurs: Lloris - Romero, Dier(Sanchez 82.), Davies - Doherty(Sessegnon 82.), Bentancur(Skipp 89.), Bissouma(Moura 82.), Hojbjerg, Perisic(Spence 89.) - Son, Kane
Nem használt cserék: Forster, Gil, Tanganga, Lenglet

 

Gólszerző: Fred 47', Fernandes 69'

 

Sárga lap: Casemiro

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!