Licha a szurkolók szeretetéről és Ten Hag elképzeléséről

Lisandro Martinez a Sky Sports-nak adott exkluzív interjújában mesélt arról, hogy milyen érzés, hogy a szurkolók egyik kedvencévé vált az Old Traffordon, Erik ten Hag elképzeléseiről, valamint elárulta az is, hogy miért épp Gabriel Heinze a példaképe.


A Tottenham elleni mérkőzés végén, melyet ismét kapott gól nélkül hozott le a United Martinezzel a védelem közepén az Old Traffordon felcsendült az "Argentina, Argentina" rigmus a szurkolók részéről, akik érezhetően megszerették a nyáron leigazolt argentin védőt, a Manchester United pedig jóval erősebbnek tűnik a jelenléte miatt.

 

"Nagyon érzelmes volt számomra megtapasztalni a szurkolók szeretetét" - mondta Martinez a Sky Sports-nak. "Én is nagyon szeretem őket és nagyon boldog vagyok most, mert a semmiből jöttem, tudod. Nagyon különleges dolog a világ legjobb klubjába igazolni."

 

Az interjút a klub edzőközpontjában rögzítették és bár tolmács is jelen volt, Martinez most először angolul adott interjút, ami szintén azt mutatja, hogy egyre növekszik az önbizalma. Lichaként mutatkozott be és a Tottenham elleni szép győzelemről kezdett elmélkedni.

 

"Hogy ez volt-e a csapat eddigi legjobb teljesítménye? Szerintem igen! Nagyszerű munkát végeztünk, mi irányítottuk végig a játékot. Azt hiszem, hogy talán 1 lehetőségük volt az első félidőben, aztán jól védekeztünk. Nagyon boldog vagyok, mert nagyon keményen kell ezen a szinten játszani és így akarunk játszani. Fantasztikus ezt csinálni."

 

Martinez Unitedes pályafutásának kezdete olyan volt, mint a csapat szezonbeli rajtja, eleinte nehézkes. A Brentford ellen kezdőként lépett pályára, ám a csapat már 4 gólos hátrányban volt az első félidő végére, így neki is kijutott a negatív elismerésből. Néhányan pedig azt is megkérdőjelezték, hogy alkalmas-e arra, hogy a Premier League-ben játszon.

 

"Tudod, néha türelmesnek kell lennünk. Főleg az elején tudtuk, hogy nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna. De ez a futball része, tanulunk. Ez tapasztalat. Új csapatunk van, új rendszerünk és most folytatnunk kell a munkát."

 

"Nehéz, mert a futballban nem mindig van időd. Ha veszítessz, akkor rossz játékos vagy, rossz csapat vagytok. Mi tudjuk, kik vagyunk. Nyugodtnak kell lennünk, türelmesnek és mindig keményen kell küzdenünk."

 

A félelmet kicsit mindig túlagyalják. Martinez azt mondja, hogy a semmiből jött, ugyanakkor az Ajaxnál már szép eredményeket ért el, amire büszke lehet az argentin védő, most pedig azt is megmutatja, hogy mennyire fontos lehet a United számára.

 

A Spurs ellen sikerült levennie a pályáról Harry Kane-t, ragadt az angol válogatott csatárra és mindent elkövetett, hogy kizökkentse a ritmusából. 

 

"Nem csak én, hanem minden játékos fantasztikus munkát végzett" - mondta.

 

Martinez kifejezetten az a fajta agresszív védő, akit Erik ten Hag látni szeretne, de elárulta, hogy nem feltétlen szereti az Amszterdamban kapott "Hentes" becenevet. Argentínában "Pitbullként" ismerik, hízelgő, vagy sem, ez van.

 

Az elmúlt hónapokban rengeteg plusz fizikai munkát végzett az edzéseken, hogy képes legyen felvenni a versenyt a PL erős csatáraival szemben.

 

 

"A futballban komoly fizikumra van szükség. Mindig keményen kell edzeni és készen kell állni. Én pedig igyekszem mindig 100%-ot nyújtani."

 

A kemény munka eredménye, hogy a szezon eddigi részében Martinez már 43 alkalommal tudott labdát szerezni a védekező harmadban, ez pedig több, mint amennyit bármely más Manchester United játékos produkált. Ha liga szinten nézzük, akkor is csak 3 játékos van, aki jobbnak mutatkozik nála egyelőre.

 

 

"Szerintem ez nagyon fontos dolog és ezt lehet is fejleszteni. Ha megnyered a párharcokat, az jó a csapatnak. A Spurs ellen sokat megnyertünk a védelemben és ez segít a támadóinknak is, mert így nekik csak azzal kell foglalkozniuk, hogy gólokat szerezzenek."

 

Martinez olyan valaki, aki mindig megnézi a statisztikáit, ellenőrzi a passzmennyiségét és a párbajainak sikerességét. Még azt is bevallotta, hogy dühíti, ha azt látja, hogy a számai csökkennek. 

 

"Igen, persze, de ez a futball része. El kell fogadni, de szerencsére nem gyakran fordul elő."

 

Ez az a fajta hozzáállás, amit a szurkolók szeretnek. Egy másik argentin védőhöz, Gabriel Heinze-hez hasonlítják, aki 2005-ben elnyerte az év játékosának járó elismerést is, amire most Martineznek is esélye lehet.

 

 

Licha nagy tisztelője honfitársának és azt mondta: "Gabriel Heinze a példaképem. Szeretem őt, imádtam ahogy játszott. Nagyon agresszív, jó mentalitású a párharcokban. Minden meccs egy döntővel ért fel számára és ő top játékos volt szerintem."

 

Ezek alapján akár saját magáról is beszélhetne Martinez, de vajon ő is látja a hasonlóságot?

 

"Igyekszem úgy játszani, mint ő. Kicsit mások vagyunk, de tetszik a mentalitása."

 

A két játékos Licha manchesteri igazolását megelőzően beszélgetett is egymással, Martinez pedig elmondta, hogy a futball mellett az itteni életről is szó esett.

 

Ha Heinze a bálvány, akkor Ten Hag pedig az a megbízható edző, aki az Ajaxnál is már együtt dolgozott vele. 

 

"Erik mindig jó focit akar játszani. Agresszív csapatot, győztes mentalitást akar. Ez nagyon fontos."

 

Szombaton ezt a mentalitást a Chelsea fogja tesztelni a Stamford Bridge-en. Legutóbb, amikor Ten Hag és Martinez a Kékekkel találkozott a találkozó 4-4-re végződött, az Ajax pedig 9 emberrel fejezte be a meccset. "Őrült mérkőzés volt" - nevetett Martinez, aki ráadásul azon az estén a középpálya közepén szerepelt.

 

"Most belső védőként játszom és nagyon jól érzem ezen a poszton magam. De akár a középpályán, akár a védelemben kell játszanom, mindent megteszek a csapatért, nem jelent számomra problémát. Amikor a csapatnak szüksége van rád, kötelességed ott lenned."

 

Fiatalon még előrébb is bevetették. "A 10-es posztján is játszottam. A futball legszebb posztján." Válogatottbeli csapattársának, Lionel Messinek azért nincs félnivalója, hogy Martinez esetleg kiszorítaná őt a keretből ezzel veszélyeztetve világbajnoki szereplését, mert Licha azt mondta mosolyogva: "De ez más szinten volt."

 

Martinez most egyike a Premier League kiemelkedően teljesítő belső védőinek, a munka és a hit pedig sokat segített neki ebben. Arra a kérdésre pedig, hogy Ten Hag ötletei testet öltenek-e a csapatnál ki más tudna jobban válaszolni, mint az a játékos, akit a holland menedzser magával hozott korábbi csapatától.

 

"Azt hiszem az ötlet nem a legjobb szó, bár kicsit ugyan azt takarja most számomra. A mentalitás az, amit ide akar hozni. Egy jó mentalitást. Ez látható volt a Tottenham elleni meccsen. Nagyon agresszívak voltunk, nagyon jó volt a taktikánk, labdával és labda nélkül is jól mozogtunk, de az is biztos, hogy ennek megszilárdítása időbe telik."

 

"Türelmesnek kell lennünk, de jó úton járunk."

 

Ten Hag elég jó ahhoz, hogy sikereket érjen el a Uniteddel?

 

"Egyértelműen az az ambíciónk, hogy címeket nyerjünk, hogy a Manchester United oda kerüljön, ahol lennie kell. Szerintem jó úton járunk ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tenni, de két lábbal kell a földön járnunk, alázatosnak kell maradnunk és lépésről-lépésre haladnunk."

 

Martinezzel ez pedig garantáltnak tűnik.

 

 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Chelsea - Manchester United

Premier League, 13. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!