Chelsea 1-1 Manchester United

Mint ahogyan az utóbbi időben, a két csapat bajnokija döntetlennel zárult. Az első félidő egyértelműen a Unitedé volt, a második inkább a hazaiaké.


Egy helyen változott a manchesteri kezdőcsapat a legutóbbi bajnokihoz képest, Fred helyett Eriksen léphetett pályára.

 

Nem indult jól a meccs, nagyon sok eladott labdája volt a vendégeknek. Szerencsére néhány perc alatt megnyugodtak a játékosok és helyzeteket is kialakítottak. Shaw és Antony is próbálkozhatott, de egyikük sem talált be. Szögletekkel is veszélyeztethetett volna a gárda, de ezek - ahogy évek óta - nem hoztak sok érdemleges dolgot.

 

Az első 20 perc során a hazaiak csupán egyetlen kontrát tudtak felmutatni, melynek végén Mount beadással kereste Aubameyangot, ám Varane hatalmasat mentett az ötösön.

 

A 27. percben Rashford kapott remek labdát, amivel kiugrott a védők közül, azonban nem tudta a hálóba juttatni a játékszert. Az angol csatár nincs élete formájában...

 

Hat perccel később Rashford iramodott kapu felé saját térfélről, a tizenhatosnál járva a hosszúra lőtt, Kepa kiütötte a labdát, majd nem sokkal később Sancho helyzeténél védett a hazaiak hálóőre.

 

A 39. percben jött az első lövés a Chelsea-től, azonban ez is elkerülte a kaput, ráadásul komoly erő sem volt benne. Nem úgy Eriksen bombájában, amely ha kaput talált volna, nagy gondokat okozhatott volna Kepának.

 

A félidő utolsó lehetőséét Fernandes alakította ki, Anthonynak adott csodás átadást, a brazil támadó jobbal a bal alsót célozta meg, de centikkel eltévesztette a célt.

 

A Vörös Ördögök sokkal többet birtokolták a labdát, minden mutatóban ellenfele fölé nőtt, azonban nem sikerült gólt szerezniük. A 0-0 egyértelműen a Chelsea-re nézve hízelgő.

 

Fordulás után sokkal összeszedettebb csapat képét mutatta a Chelsea, Potter első félidei cseréje is jót tett a londoniaknak.

 

Sajnos az 58. percben Varane sérülése is nehezítette a manchesteriek dolgát, a francia védőt le is kellett cserélni. Reméljük, nem komoly a dolog, bár abból ítélve, hogy sírva fakadt a játékos, talán még a világbajnokság is kimaradhat.

 

Rashford ma sem tett sokat a manchesteri játékhoz, pedig a 65. perc környékén a védekezéshez kellett volna sokat hozzátenni. Szerencsére Martinezék hozták, amit kellett.

 

Az első 45 perc látványosabbra, a második küzdelmesebbre sikerült. Nagyon sokszor megtört a játék a szabálytalanságok miatt.

 

A 73. percben egy szöglet végén Chalobah fejelte le Fredet, fejese azonban a lécről kipattant a labda az alapvonalon túlra.

 

Fernandes próbált távolról betalálni a kapuba, Kepa szögletre tolta a labdát. 

 

A 84. percben egy szögletnél McTominay és Broja akaszkodott össze, a hazaiak játékosa elesett, a játékvezető büntetőt ítélt. Jorginho magabiztosan értékesítette a tizenegyest, megszerezve a vezetést a londoniaknak.

 

Elkezdődött a színielőadás, Pulisic és Jorginho főszereplésével, de dráma lett a vége nekik, Shaw beadása a 94. percben megtalálta Casemirot, aki remek fejessel vette be a hazaiak kapuját, kiegyenlítve az állást.

 

Nem érdemelt vereséget Ten Hag csapata ezen az összecsapáson, szerencsére volt tartásuk a srácoknak és ki tudtak egyenlíteni.

 

 

Premier League, 13.forduló
Chelsea 1-1 Manchester United
Stamford Bridge

 

Vezette: Stuart Attwell

 

Chelsea: Kepa - Chalobah, Silva, Cucurella(Kovacic 36.) - Azpilicueta, Loftus-Cheek(Chukwuemeka 79.), Jorginho, Chilwell - Mount, Sterling(Broja 79.) - Aubameyang(Pulisic 74.)
Nem használt cserék: Mendy, Gallagher, Havertz, Zakaria, Ziyech

 

United: De Gea - Dalot, Varane(Lindelöf 59.), Martinez, Shaw - Casemiro, Eriksen(McTominay 80.) - Antony, Fernandes, Sancho(Fred 52.) - Rashford(Elanga 80.)
Nem használt cserék: Heaton, Malacia, Pellistri, Iqbal, Garnacho

 

Gólszerző: Jorginho 87' (11-es) illetve Casemiro 94'

 

Sárga lap: Jorginho illetve Antony, Fred, Shaw

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!