Leicester City N - Manchester United N 0-1

A Manchester United női csapatának sikerült megőriznie veretlenségét vasárnap délután, miután 1-0-ra sikerült legyőznie idegenben a Leicester City csapatát a King Power Stadionban.


Ezzel a győzelemmel a Vörös Ördögök lányai már négy mérkőzésből négy győzelmet szereztek a Női Szuperliga küzdelmein és ezeken a találkozókon egyaránt érintetlen maradt a kapujuk.

 

Nikita Parris Katie Zelem szabadrúgásából szerzett fejes gólja jelentette a különbséget a United számára még az első félidőben, így továbbra is azonos pontszámmal áll a csapat a tabella élén az Arsenal mellett.

 

A viszonylag nyugodt második félidőben mindkét félnek volt néhány lehetősége, de Parris fejes gólja - és a szívós védekezés - elég volt ahhoz, hogy Skinner csapata ismét megszerezze a három pontot.

 

Az első etap már a meccs kezdetétől kiegyenlített volt, az első próbálkozás a Leicester nevéhez fűződik, miután Jemma Purfield tesztelte a United kapusát, szerencsére eredménytelenül.

 

Azonban a házigazdák korai nyomásának ellenére a Vörös Ördögök hamar magukra találtak és nem is kellett sokáig várni, hogy Skinner csapata több maroknyi lehetőséget alakítson ki.

 

Ella Toone remek passzt adott a bal oldalról Hannah Blundellt irányába az ellenfél térfelén, de a védő végül nem tudta átemelni a kapus Kirstie Levell felett a labdát.

 

Nem sokkal később Toone újabb labdát szerzett és Leah Galtont találta meg vele, a 11-es mezszámú játékos végül Parris irányába passzolt, de a csatár fejese a kapu mellé szállt.


Parris azonban másodszorra már nem hibázott és nem sokkal a fél óra elteltével megtalálta a rést a pajzson.

 

Katie Zelem egy remek szabadrúgást lőtt a kapu előterébe, a 22-es számú játékos pedig gyorsan reagált, és Levell kapujába fejelte a labdát, megszerezve ezzel első női Super League-gólját a Vörös Ördögök színeiben.

 

A Rókák az első félidőben továbbra is próbáltak visszakapaszkodni a meccsbe, de Lydia Bedford csapata nem tudott olyan tiszta helyzetet kialakítani, amivel próbára tehette volna Mary Earps kapust a szünet előtt.

 

Annak ellenére, hogy az első 45 percben a United dominált, a második félidő már másképp alakult.

 

Bedford szünetben úgy tűnt felrázta a hazai csapatot és úgy felbátorodtak, hogy a kékek igazi elszántsággal léptek pályára a második játékrészben.

 

Earps fantasztikus védést mutatott be, amikor Josie Green távoli lövését kellett lekapnia a levegőből, de a Leicester a folytatásban sem állt le, továbbra is komoly gondokat okozott a United védőinek.

 

A Unitednek sikerült átvészelnie a hazaiak nyomását, próbálták visszavenni játék irányítását. Skinner hármas cserét hajtott végre, Rachel Williams és Martha Thomas személyében két újabb támadó lépett pályára, továbbá a középpályás Hayley Ladd is ekkor csatlakozott a játékhoz -, de a Leicester védelme a friss játékosok ellenére is kitartott.

 

10 perccel a meccs vége előtt Toone-nak volt hatalmas lehetősége, de Ashleigh Plumptre hárítani tudott.

 

Mindkét fél továbbra is nyomást gyakorolt egymás kapujára, de a két csapat jól felépített védelme gondoskodott arról, hogy ne essen további gól a találkozón, így a Vörös Ördögök számára létfontosságú három pontot szereztek idegen környezetben.

 

Skinnerre és csapatára a hét közepén 26-án szerda este 20:00-kor egy Durham elleni összecsapás vár a Liga-kupában, majd vasárnap 30-án 15:00-kor az Evertonhoz utazik egy újabb fontos Szuper-liga mérkőzésre.

 

Összefoglalás

United: Earps; Thorisdottir (Moore 90), Le Tissier, Turner, Blundell (Thomas 61); Zelem, Staniforth (Ladd 61); Garcia (Williams 61), Toone, Galton; Parris. 

Nem használt cserék: Baggaley, Tounkara, Boe Risa, Leon. 

Gólok: Parris 30.  

Lapok: Zelem 58, Toone 90. 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!