Everton N - Manchester United N - 0-3

A Manchester United női szakasza folytatta tökéletes menetelését a Női Szuperligában, miután kényelmes 3-0-ás győzelmet aratott az Everton felett.


A Merseyside-i születésű Nikita Parris-nek köszönhetően Marc Skinner csapata korán vezetést szerzett, ezt követően a második félidőben Leah Galton és Hayley Ladd is feliratkozott a góllövőlistára a szeles Walton Hall Parkban.

 

Ez az eredmény azt jelentette, hogy a Vörös Ördögök a Szuperliga történelmében mindössze a második olyan csapat, amely az első öt mérkőzését kapott gól nélkül nyerte meg.

 

A United első helyzete Ella Toone nevéhez fűződik, aki Courtney Brosnant dolgoztatta meg ideje korán: az Everton kapusa a léc fölé tolta a labdát, miután Toone Lucia Garcia jobb oldali keresztlabdájára érkezett megfelelően.

 

A United a mérkőzés elején dominált, nem is kellett sokáig várni a gólra, Parris a 13. percben szerezte meg a vezetést csapatának, így a múlt heti, Leicester elleni győztes találatával együtt már kettőnél jár két mérkőzés alatt, Katie Zelem passzát váltotta gólra.

 

A másik oldalon Gabrielle George lendületes felfutása kis híján egyenlítést ért a hazaiak számára, a nagy hajrát követően a felezőn berontott a kapu irányába, célba is tudta venni a kaput, de szerencsére Mary Earps hárítani tudta a lövést. Nem sokkal a félóra elteltével Agnes Beever-Jones próbálkozott távolról, de a United hálóőre ismét hárított, majd összeszedte a lepattanót.

 

A félidő hátralévő részében kevés volt a lehetőség, amibe az egyre romló időjárás is szerepet játszott - az egyre erősödő széllökésekhez még a zuhogó eső is érkezett.

 

Percekkel a szünet után Parris kapott labdát a pálya közepén, majd el is indult vele a kapu irányába. A bal oldalon szabadon érkező Ela Toone-t játszotta meg végül, Toone lőtt, de egy védő blokkolta a próbálkozását.

 

Okos összjáték Garcia és Toone között, utóbbi szép mozdulattal Galton elé terelte a labdát, aki viszont nem találta el a kaput. Galton azonban második esélyét nem szalasztotta el a gólszerzésre, négy védő között robbant be a büntetőterületre, majd átgázolva mindenkin, a kapu alsó sarkába csúsztatta a labdát, ezzel 2-0-ra alakítva az eredményt.

 

Ladd ezután egy csodálatos találattal megadta a kegyelemdöfést az Everton csapatának. A labdát az ellenfél térfelének szélén kapta meg, majd tökéletesen találta el a labdát, ami meg sem állt a felső sarokig, esélyt sem hagyva Brosnan hálóőrnek a hárításra.

 

A szépítésért igyekvő Everton azért még megdolgozttatta a United kapusát, amikor Karen Holmgaard került helyzetbe a hazaiak oldalán, de a kapuson nem tudott kifogni - kinyújtott lábbal hárított, ezzel egy újabb kapott gól nélküli találkozót tudva maga mögött.

 

Összefoglaló:

United: Earps; Blundell (Thomas 81), Le Tissier (Tounkara 86), Turner, Thorisdottir; Zelem; Garcia (Russo 71), Ladd, Toone (Staniforth 71), Galton; Parris (Boe Risa 86).

Nem használt cserék: Baggaley, Leon, Moore, Williams.

Gólok: Parris 13, Galton 55, Ladd 68.

Lapok: Blundell


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!