Ten Hag: Folytassa Dalot!

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hagra nagyon jó benyomást tett Diogo Dalot elmúlt hónapokban mutatott fejlődése és arra ösztökéli a szélső védőt, hogy folytassa a szintje emelését.


A 23 éves játékos ebben a szezonban a Vörös Ördögök összes tétmérkőzésén kezdőként lépett pályára, Ten Hag irányításával pedig egyre jobb és jobb produkciókat láthattunk tőle.

 

Dalot a múlt heti, Sheriff Tiraspol ellen 3-0-ra megnyert Európa-liga csoportmérkőzésen megszerezte első európai kupagólját is, a Real Sociedad elleni idegenbeli csoportzáró összecsapást megelőzően Ten Hag pedig arra sarkallta a portugált, hogy folytassa a felfelé ívelő tendenciáját.

 

"Azt remélem, hogy Diogo folytatja fejlődését, nem ragaszkodik pusztán a mostani szinthez" - kezdte Ten Hag szerdán este, a Reale Arenaban tartott hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

 

"Az a hozzáállásunk és filozófiánk, hogy az elég nem elég jó. Jobban kell teljesítenünk."

 

"Mi azonban boldogok vagyunk Diogo fejlődése és teljesítménye miatt, ez egyértelmű."

 

 

A menedzser azt is kijelentette, hogy bár Dalot a szezon összes eddigi meccsén ott volt a kezdőcsapatban, azonban más játékosok is eséllyel pályázhatnak a védelem jobb oldalán lévő pozíció betöltésére.

 

"Tudom, hogy a top elitbe tartozó klubok mindegyikénél szükséges a versenyhelyzet és szerintem mi tudjuk őt pótolni Victor Lindelöffel, Tyrell Malaciaval és szerencsére már Aaron Wan-Bissakaval is, aki visszatérhetett a keretünkhöz" - tette hozzá.

 

Mivel ilyen opciók állnak a menedzser rendelkezésére, ezért Dalot-nak folyamatosan a legmagasabb szintú produkciókkal kell előrukkolnia, mint tette azt a sűrű októberi hónap folyamán, ahol a klubnál a hónap legjobb játékosa díjra is jelölték.

 

A United kilenc tétmérkőzést játszott a Premier League-ben és az Európa-ligában ebben az időszakban, Dalot pedig ezek közül az összesen szerephez jutott.

 

"Vannak alternatíváink erre a posztra, az pedig egyértelmű, hogy nagyon nehéz, ha mindegyik mérkőzésen játszanod kell" - ismerte el Erik.

 

"Fizikálisan nagyon jó pofillal rendelkezik és biztos vagyok benne, hogy folytatni fogja a megkezdett útját, illetve fejlődését."

 

"Ez az, amit el is várunk tőle és magabiztos vagyok azt illetően, hogy ez sikerülni is fog neki."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Real Sociedad - Manchester United

Európa-liga, 6. csoportmérkőzés

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!