De Laet kölcsönben a Norwich-nál

Ritchie De Laet a 2011/12-es szezont egészében a feljutó Norwich Citynél fogja tölteni.


Azzal, hogy a sokoldalú belga védõ csatlakozott a frissen feljutó Kanárikhoz, megnyílik számára a lehetõség, hogy minden héten bizonyítsa, kvalitásai a Premier League-hez is elegendõk, miután korábbi idõszakaiban alacsonyabb szinten futballozhatott kölcsönben. De Laet a tavalyi szezonban három különbözõ Championshipes (angol másodosztály) csapatban is szerepelt - a Preston North Endben, a Sheffield Unitedben és a Portsmouth-ban.

 

A Norwich hivatalos oldalán ma, azaz pénteken, 17:00 órakor jelent meg egy közlemény, melyben ez áll: "A Norwich City megerõsíti, a Manchester United védõjét, Ritchie De Laet-et egy évig kölcsönbe veszi, amennyiben a papírmunka is elkészül."

 

"Ritchie nagyszerû lesz számunkra. Õ fiatal és egyik fõ erõssége a gyorsasága, emellett pedig egy hatalmas klubtól jön, ahol már az elsõ-csapatban is szerephez jutott. Jön és segíteni fog a többi srácnak. Sok mérkõzésen szerepelt tavaly kölcsönidõszaka alatt és biztos vagyok benne, hogy nálunk is remekül szerepel majd" - mondta Paul Lambert, a Norwich edzõje a klub hivatalos oldalának.

 

 

A United tartalék együttesének edzõje, Warren Joyce is nyilatkozott nem rég a ManUtd.com-nak Ritchie De Laet 2010/2011-es szezonját illetõen: "De Laetnek kiemelkedõ szezonja volt a Championshipben, biztos vagyok benne, hogy a három menedzser, akik kezei alatt játszhatott, el voltak ragadtatva tõle."

 

"Néhány igazán magas-színvonalú teljesítményt is produkált a Championshipben és igazán határozottnak látszott. Különbözõ pozíciókban is szerepelt és végül jobb-bekként zárta az évet a Portsmouth-ban. Ez nem egy olyan pozíció, ahol a Unitedben játszott volna, sem az elsõ - sem a tartalék csapatban nem kapott lehetõséget ezen a poszton. Korábban bal hátvédként szerepelt a Prestonban, ahol jól végezte a feladatát és a Sheffield Unitedben a védelem mindkét oldalán, valamint középen is szerepelt, szóval elmondhatjuk, hogy jó éve volt."

 

Irónikus lehet, hogy De Laet utolsó mérkõzését a Portsmouth színeiben pont a Norwich ellen játszotta, május 2-án, mely találkozón a Kanárik 1-0-ás gyõzelmükkel bebiztosították feljutásukat a Premier League-be.

 

ManUtd.com

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!