Dalot: Ez nem fogja kitörölni azt, amit csinálunk

A Manhester United védője, Diogo Dalot biztosította a klub szurkolóit arról, hogy az Aston Villa elleni 3-1-es vereség nem fogja eltéríteni a csapat mentalitását.


A Vörös Ördögök 1999 óta először kaptak ki a Villa Parkban, ugyanis míg a hazaiak oldaláról Leon Bailey, Lucas Digne és Jacob Ramsey is eredményes tudott lenni, addig a United részéről csak Luke Shaw távoli lövése vándorolt a birminghami kapuba, amikor alaposan megpattant Jacob Ramsey-n.

 

A vereséget követően az MUTV-nek nyilatkozva a portugál jobb oldali védő kijelentette, a United szellemisége nem fog változni a csalódást követően.

 

"Ez nem fogja megváltoztatni a mentalitásunkat vagy azt, hogy miként szerepeltünk a legutóbbi mérkőzéseinken" - magyarázta.

 

"Mert az nagyon jó volt. Ez nem fogja kitörölni azt, amit csinálunk."

 

"Természetesen ez egy visszalépés számunkra és leckeként kell tekintenünk rá. Meg kell próbálnunk jobban teljesíteni a következő mérkőzéseken, amelyre csütörtökön [az Aston Villa ellen a Ligakupában] újabb lehetőségünk lesz és ez egy olyan sorozat, amelyben tovább akarunk jutni."

 

A United magabiztosnak tűnt a találkozót megelőzően, miután legutóbbi klienc mérkőzésükön nem találtak legyőzőre, de a Villa mindkét félidő elején gólt tudott szerezni, Dalot szerint ez pedig nagy hatással volt a találkozó kimenetelére.

 

 

"Csalódott vagyok" - tette hozzá.

 

"Tudtuk, hogy a mai nehéz mérkőzés lesz, de nem úgy kezdtük, ahogy akartuk az első félidő első 10, és a második játékrész első 5 percét. Szerintem ezek az időszakok döntöttek a javukra. És ez egy lecke számunkra a következő meccsekre. Sokkal gyorsabb tempóban kell kezdenünk; sokkal élesebben is és csalódottak vagyunk, mert nyerni akartunk."

 

"Ezért mondtam azt, hogy energiával telve kell kezdenünk, hiszen tudtuk, hogy ők magukkal akarják ragadni a közönségüket. És meg is tették, az első 15 percben pedig hihetetlenül nagy önbizalmat szereztek. Aztán elkezdtük birtokolni a labdát, egy kicsit irányítás alatt tartottuk az eseményeket és helyzeteket dolgoztunk ki. Legalább döntetlennel mehettünk volna a szünetre, de a második félidőt is jobban kezdhettük volna, amikor újabb gólt kaptunk és az döntő jelentőségűvé vált."

 

Shaw megpattanó próbálkozása olyan időpontban történt, amikor a Vörös Ördögök láthatóan elkezdtek visszakapaszkodni a mérkőzésbe, több helyzetet kidolgozva és nagyobb erőket mozgosítva. Ez nem kerülte el Dalot figyelmét sem, aki elismerte, ennek lökést kellett volna adnia csapatának ahhoz, hogy tovább menjenek az egyenlítésért.

 

"Szerintem az a gól segített nekünk és egy kis extra energiát biztosított számunkra a második félidőre. De, mint mondtam, nem sikerült úgy kezdeni a szünet után, mint ahogy szerettünk volna. Nem szabadott volna azt a gólt bekapnunk, mert akkor területek nyíltak volna számunkra. Nagyon jól védekeztek és nagyon nehéz volt így üres területet találni. Mindenképpen jobb és javult teljesítményre van szükségünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Aston Villa

Ligakupa 3. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!