Xavi: A United nagy kihívás lesz

Xavi, a Barcelona menedzsere készen áll feléleszteni a rivalizálást a Manchester Uniteddel, miután hétfőn kiderült, hogy a két klub megmérkőzik egymással a legjobb 16 közé jutásért az Európa-ligában.


A Vörös Ördögök második helyezése az EL csoportjukban, illetve a Barca 3. helye a BL-ben lehetővé tette, hogy a két, szebb napokat is megélt klubóriás ismét megmérkőzhessen a nemzetközi porondon.

 

A Barcelona - Manchester United párosítás egyből a sorsolás elején kialakult Svájcban, Xavi pedig el is mondta véleményét a párosítással kapcsolatban az Osasuna elleni találkozót megelőző sajtótájékoztatóján.

 

"Hatalmas kihívás ez számunkra" - mondta a Barcelona és a spanyol válogatott korábbi középpályása. 

 

"A Manchester United komoly történelemmel rendelkező klub és ők is nyerni akarnak. Valószínűleg a játékosok is motiváltabbak lesznek egy erős csapat ellen és várjuk, hogy majd Manchesterben is megküzdhessünk egy régi riválissal, amely rengeteget fejlődött Erik ten Hag irányításával és nagyszerű játékosaik vannak."

 

"Két nagy csapat vagyunk és úgy gondolom, hogy izgalmas mérkőzések lesznek."

 

Xavi 1 évvel ezelőtt, november 6-án ült le a katalán klub kispadjára, ami történetesen Sir Alex Ferguson 1986-os kinevezésének is az évfordulója. Erik ten Hag bár még csak az első idényét tölti az angol rekordbajnoknál, mégis kivívta spanyol kollégája elismerését.

 

"Ten Hag fantasztikus munkát végez Manchesterben"- mondta Xavi. "Nagyszerű csapatuk van. Lesz időnk kielemezni őket, de védekezésben és támadásban is nagy erőt képviselnek és nem csak Cristiano Ronaldo, hanem más játékosok is."

 

 

Ronaldo neve is szóba került Xavi sajtótájékoztatóján, tekintettel a portugál klasszis személyes történetére a Barcelona elleni mérkőzéseken, amikor még a Real Madrid játékosa volt.

 

Összesen 31 alkalommal lépett pályára Ronaldo a Barca ellen minden sorozatot figyelembe véve Real játékosként és 20 gólt szerzett. A Juve színeiben és eredményes tudott ellenük lenni két alkalommal a Bajnokok Ligája 2020/21-es szezonjában.

 

"Ő egy fantasztikus játékos" - ismerte el Xavi. "Az utóbbi idők egyik legjobbja a világon és még mindig képes nagyot alkotni."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!