Nézzük vagy csináljuk?

(X)


Abban mindenki egyetért, hogy a sport kiemelten fontos a mindennapokban. Bizony, minden egyes nap sort kellene kerítenünk és időt találnunk valamilyen mozgásformára. És itt nem feltétlenül arra gondolok, hogy nyomkodjuk a távirányítót egy izgalmas focimeccset keresvén vagy sportfogadásokat kötünk valamilyen sportfogadói oldalon. Természetesen a sportrajongáshoz az is hozzátartozik, hogy esetleg egy-egy mérkőzést megnézünk, véleményezünk, barátainkkal megvitatunk. Sőt akár egy közös családi program is lehet, amikor a szülő, elsősorban nyilvánvalóan férfiak és fiaik egy-egy meccsen kivesézik kedvenc csapatunk vagy játékosuk technikáját, aznapi formáját vagy éppen viselkedését.

Ugyan egyre többen sportolnak, mégis sokan csak nézni szeretik kedvenc sportágukat

Azért azt mindenki bevallhatja, hogy egy-egy izgalmas foci- vagy vízilabdameccsnek hihetetlen jó hangulata tud lenni. A rangadók kifejezetten megágyaznak a szurkolás legfelsőbb fokának. Ha nem is tudjuk a helyszínen élvezni kedvenc csapatunk mérkőzéseit, a labdarúgó találkozókat általában a televízió is közvetíti. Így otthonunk kényelméből és melegéből nyomon követhetjük a történéseket. És ha netán elkapja az embert a hév, bizony néha nem rest akár lefogadni is az általa bálványozott játékosok eredményességét. Erre már Magyarországon számtalan lehetőség adott. Online sportfogadói oldalak feltérképezése után alapos körbejárás végeztével ennek különösebb akadálya nincs. A betfair vélemények alapján szintén biztosít alkalmat arra, hogy egy-egy meccs kapcsán megtegyük tétjeinket.

Most akkor nézzük vagy csináljuk?

Nyilvánvalóan szeretjük a fotelből osztogatni az észt és néha jobban értünk az adott sportághoz, mint az edző maga. Ugyanakkor ez természetesen nem elég akkor, ha egészséges életmódot akarunk folytatni. Azért tennünk kell, s ehhez jelentősen hozzájárul, ha rendszeresen valamilyen mozgást végzünk. Lehet szó egyszerű tornáról, az egyesek által unalmasnak titulált jógáról, de akár csapatsportokról is, mint például a labdarúgás vagy a hazánkban közkedvelt és nagy tiszteletnek örvendő vízilabda. A foci Magyarországon egyre több figyelmet kap. Rengeteg gyerek választja kedvenc sportjának és szabadidőtöltésének, míg a profi játékosok szintén kiemelkedő támogatást kapnak. Ennek próbálnak is megfelelni, hiszen sok éve nem tapasztalt eredmények kezdenek meglátszani munkájuk során. Én mindenképpen arra biztatnék mindenkit, hogy találja meg a neki való sportágat és mozgásformát, művelje azt rendszeresen és jókedvűen, így mindenki egészségesebb életnek örülhet majd.

A foci az egész világon népszerű

Ki tudja, van-e még olyan sportág, amely oly népszerű tud lenni, mint a labdarúgás. Legyünk bárhol a világon, Európában vagy Amerikában, legyen gazdagság vagy szegénység, a gyerekek mindenhol szívesen rúgják a bőrt. A labda és a játék egy közös nyelv, nincs szükség szavakra, magyarázatokra, csak az ilyenkor érzett örömre. Gyakran a focisták példaképekké lépnek elő, a kisfiúk rájuk szeretnének hasonlítani, foci-kártyákat cserélgetnek az iskolában, ellesik elhíresült mozdulataikat, különleges technikájukat. Teszik mindezt menő focicipővel és anélkül, mindenki úgy, ahogyan lehetősége adatik rá. A labdarúgásban van valamilyen összekovácsoló erő, egy rakás kölyökből lassan csapat érik, akik mindenben számíthatnak egymásra a pályán kívül is.

Példaképnek lenni nem könnyű

Amikor valaki példaképpé lép elő, főleg, ha gyerekek tisztelik ennyire és néznek fel rá, bizony kemény önkritikát kell gyakorolnia. Nagy teher tud ez lenni, mivel minden alkalommal érdemes feltenni magunknak a kérdést: Úgy viselkedek éppen, hogy az utánzásra, követésre méltó? Valóban nem könnyű így élni az életünket, ugyanakkor ha belegondolunk, segít nekünk abban, hogy mi magunk és saját kritériumaink szerint példaszerűek legyünk. Nem könnyű, de biztosan megéri.


(X)

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!