Ronaldo interjú - 1. rész

Cristiano Ronaldo nagy port kavaró interjújában többek közt azt is elárulta, hogy tavaly nyáron nagyon közel állt ahhoz, hogy a Manchester City-be igazoljon, ám Sir Alex Ferguson közbenjárása miatt végül a Unitedet választotta.


A portugál klasszis beszélt arról is, hogy több kérője is akadt, amikor távozott a Juventustól, de a szívére hallgatott és a Vörös Ördögöket választotta, még annak ellenére is, hogy eleinte nem a rekordbajnok tűnt befutónak.

 

Az ötszörös Aranylabdás játékos azt is nyilvánosságra hozta, hogy a fiatal játékosok nem hallgatnak a tanácsaira és egyenesen azt állította, hogy túl könnyű dolguk van.

 

Dicséret is elhangzott egyes csapattársai irányába, hiszen Diogo Dalot, Lisandro Martinez és Casemiro is elismerő szavakat kapott, a United korábbi csapatkapitányát, Roy Keane-t pedig minden idők legjobb kapitányának tartja.

 

A Piers Morgannek adott interjúban Ralf Rangnicknak, a United korábbi, ideiglenes menedzserének a neve is szóba került és éles bírálatot kapott a klub befektetéseinek hiánya is.

 

Manchester City

 

"Nos, őszintén, közel voltam ahhoz, hogy a City-be igazoljak. Sokat egyeztettünk és Guardiola is keményen dolgozott azon, hogy megszerezzenek."

 

"De, mint az Te is tudod, az én történetem a Manchester Uniteddel fonódott össze és a szív mindent megváltoztat. És persze ott volt Sir Alex Ferguson is. Egyértelmű volt a döntés, mert a  szív abban a pillanatban hangos volt."

 

"A kulcs a Fergusonnal való beszélgetésem volt, de tagadhatatlan, hogy közel voltam a City-hez. Meghoztam a döntésem  és  egyszer sem bántam meg."

 

"Ahogy imént említettem Sir Alex volt a kulcs. Beszéltem vele...azt mondta nekem, hogy lehetetlen, hogy a Manchester City-be igazolja. Én pedig azt mondtam erre, hogy oké, Főnök."

 

"Tehát meghoztam a döntésemet és ismétlem, hogy a szívem súgta, hogy jó döntést hoztam."

 

"Jó volt és senki sem számított rá, de nagyjából 72 óra alatt minden megváltozott. Terveztünk, beszélgettünk és nem csak a Manchester City-vel, hanem más klubokkal is, ám akkor még a United nem volt ezen csapatok között. Így ez az egész mindenkit meglepett, még engem is."

 

 

Fiatalok

 

"Ők (a fiatal játékosok) egy teljesen más korban élnek, az én gyermekem 12 éves, de teljesen más mentalitás. Nem szenvednek meg igazán a dolgokért és itt nem csak a Manchester Unitedre gondolok, hanem más csapatokra is. Az új generáció figyelmét elvonják az új technológiák és a figyelem nem ugyan az. Meghallgatnak dolgokat, de sokszor teljesen más irányba mennek."

 

"Sajnos ez nem lep meg, de szégyen, hogy ha a legjobb példák vannak előtted, akkor nem akarod utánozni. Számomra ez azért is furcsa, mert amikor 18, 19, 20 éves voltam, mindig a legjobb játékosokat figyeltem. Van Nistelrooy-t, Rio-t, Roy Keane-t és Giggs-et. Azért értem el a sikereimet a hosszú utamon, mert vigyázok a testemre, a mentális egészségemre és, mert láttam ezeket a srácokat és tanultam tőlük."

 

"Nem vagyok az a fajta srác, aki szereti megmondani mindenkinek a tutit, hanem inkább azt szeretném, hogy a tetteim beszéljenek. Példakép akarok lenni azzal, hogy minden reggel ugyan ott vagyok időben és megcsinálom, amit kell. Azt hiszem én szoktam az első érkező lenni és az utolsó, aki hazamegy. Szerintem ezek a részletek magukért beszélnek. Ahogy már mondtam is, meghallgatnak, de két perc múlva mintha semmit nem mondtam volna és azt csinálják, amit ők jobbnak tartanak. Én szeretnék példát mutatni és vannak is, akik követnek, de nincsenek sokan."

 

Arra a kérdésre, hogy kíváncsiak-e a tanácsaira Ronaldo így válaszolt: "Nem érdekli őket, vagyis néhányukat igen, de a legtöbbet nem. Számomra már ez sem meglepő, de nem is lesz hosszú pályafutásuk. Az én generációmban több játékos is elérte, hogy 36, 37, vagy akár 38 évesen is még játszani tudjon, a mostani esetében viszont egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányan fogják aktívan megélni ezt a kort a fociban."

 

Felmerült az is, hogy mely játékosokat csodálja a mai korban: "Csak abban a vonatkozásban tudok válaszolni, amit látok is. A Manchester Unitedben említhetném példaként Diogo-t példaként. Fiatal és nagyon profi. Nem kétlem, hogy sokáig fog játszani. Fiatal, okos, intelligens és nagyon profi."

 

"Akad még azért néhány fiatal, de nehéz köztük ilyet találni. Martinez is ilyen és Casemiro, bár ő már ugye a 30-as éveiben jár, de elsőként Dalot mondanám."

 

Keane a legjobb csapatkapitány

 

Ronaldo a korábbi csapattársai (Rio Ferdinand és Roy Keane) támogatásával kapcsolatban azt mondta: "Sokat jelent, mert korábban egy öltözőn osztoztunk. Ők is az utam részei."

 

"Roy Keane volt a valaha legjobb csapatkapitányom. Rio Ferdinand és nagy segítségemre volt. Nagyon jó srácok és nem azért, mert jókat mondanak rólam, hanem mert futballista fejjel gondolkoznak. Tudják hogyan gondolkoznak a játékosok és azt is, hogy hogyan viselkednek, reagálnak."

 

Gary Neville és Wayne Rooney bírálatával kapcsolatban is meg van a portugál támadó véleménye: "Az embereknek joguk van a saját véleményükhöz, de ők nem igazán tudják mi folyik az edzőpályán és illene meghallgatniuk az én nézőpontomat is. Könnyű úgy kritizálni, hogy ha valaki nem ismeri a teljes történetet."

 

"Ők nem a barátaim, csak kollégáim. Együtt játszottunk, de például soha nem jöttünk össze egy közös vacsorára, de a negatív kritikák is hozzá tartoznak az utamhoz, amit folytatok és azokra koncentrálok, akik szeretnek engem."

 

 

Rangnick sosem volt igazán menedzser

 

"Természetesen menedzsernek hívtuk, mert elvállalta a szerepet, az összes edzőt, akikkel pályafutásom során dolgoztam, főnöknek hívtam, mert, ha elvállalják am unkát, akkor azok. De mélyen, legbelül soha nem láttam őt igazi főnöknek, menedzsernek és több olyan pont is volt, amelyben nem értettem egyet vele."

 

Arra a kérdésre, hogy Rangnick és edzői stábja tudta-e, hogy mit csinálnak elmondta: "Nem, jól ismerték a klubot, de a lényeget nem, ami a klub története és ez számomra nagyon meglepő volt. Amikor Ole-t elbocsátották, akkor egy menedzsert kellett volna szerződtetni, nem egy sportigazgatót."

 

"Ha őszinte akarok lenni, akkor nevetséges volt az a kinevezés. Ha még csak nem is vagy edző, akkor hogyan lehetsz a Manchester United menedzsere. Nem a megfelelő utat választották arra, hogy kövessék a Liverpoolt, vagy a City-t."

 

"Lemaradtak néhány lépéssel, javítaniuk kellene és változtatni a dolgokon, de lehet a felső vezetésben is cserélgetni kellene embereket. Szerintem ott van probléma, de nem tudom, hogy pontosan ki."

 

Solskjaer jó munkát végzett, időt kellett volna neki adni

 

A United korábbi menedzseréről, Ole Gunnar Solskjaerról Ronaldo az alábbiakat mondta: "Szeretem Solskjaert. Úgy gondolom, hogy ő egy kiváló ember volt a klubnál és a szívemben van ő. Számomra ő egy kiváló ember."

 

"Nehéz dolog Sir Alex örökébe lépni, de úgy gondolom, hogy jó munkát végzett. Több időre lett volna szüksége, de soha nem kételkedtem abban, hogy jó edző lesz. Nagyon örültem, hogy, ha csak rövid időre is, de együtt dolgozhattam vele."

 

 

A Unitednél megállt az idő

 

"Amikor aláírtam a Manchester Unitedhez azt hittem minden más lesz. Változott a technológia, az infrastruktúra és minden. De sajnos rossz értelemben lepődtem meg, mert azt láttam, hogy semmi sem változott."

 

"Véleményem szerint itt megállt az idő és nulla fejlődés volt a Unitednél. A Real Madriddal és a Juventus-szal összehasonlítva, ez a két csapat követi a világ fejlődését. Az új technológiákat szerzik meg, figyelnek a megfelelő táplálkozásra és arra, hogy hogyan tudják a lehető legjobban regenerálni a játékosokat."

 

"Jelenleg azt gondolom viszont, hogy a Manchester United ezekhez a klubokhoz képest le van maradva, ez pedig meglepett. Egy ilyen klubnak a csúcson kellene lennie, de sajnos nem azon a szinten vannak, viszont remélem, hogy a következő években elérhetik ezt a csúcsot."

 

"Nem tudom, hogy mi történt itt Sir Alex távozása óta, de semmilyen fejlődést nem láttam."

 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!