Dalot: A világbajnokság különleges verseny

A Manchester United védője, Diogo Dalot a mai napon bemutatkozhat a világbajnokságon Uruguay ellen.


A portugál válogatott magyar idő szerint 20:00-kor találkozik a dél-amerikai csapattal a Lusail Stadionban annak tudatában, hogy egy győzelemmel bebiztosíthatják továbbjutásukat a csoportkörből.

 

Portugália az első fordulóban 3-2-re legyőzte Ghána csapatát, ebben pedig a Manchester United középpályása, Bruno Fernandes főszerepet vállalt, Dalot pedig a nem használt cserék közt szerepelt, mivel Fernando Santos azon a mérkőzésen nem vetette be a védőt, aki így továbbra is várja, hogy pályára léphessen a világbajnokságon.

 

Dalot első világbajnoksága a Katarban zajló torna, de már egészen fiatal kora óta rajong ezért az eseményért és nyomon követte hazája szereplését.

 

"Az első komolyabb emlékem 2006-ról van, amikor Portugália játszott, azt hiszem Németországban és elveszítettük az elődöntőt" - mondta Diogo egy interjúban, mielőtt Katarba repült.

 

"Azt hiszem büntetőkkel nyertünk Anglia ellen a negyeddöntőben, ezek voltak az első emlékeim, de a 2010-es világbajnokságon még az utcára is kimentem a szurkolókkal."

 

 

"Portugáliában nagy kivetítőket szoktak felállítani, amelyen nézhetjük a meccseket és együtt lehetünk az összes szurkolóval. Ez az első nagy emlékem."

 

A 4 évvel későbbi világbajnokságon csodás gólokat láthatott Dalot.

 

"Sok szép gólt hozott a 2014-es torna. Tisztán emlékszem James Rodriguez találatára a Kolumbia elleni meccsükön, vagy Robin van Persie fejesére a spanyolok ellen."

 

"A világbajnokság mindig is egy különleges verseny volt és ezen a vb-n is nagy céljaink vannak. Fontos, hogy nagy céljaink legyenek."

 

A Portugáliában nevelkedett Dalot számára nem idegenek azok a játékosok, akik ikonná váltak hazájában. A United játékosa biztos abban, hogy hazájának megvan a lehetősége, hogy történelmet írjon azoknak az inspirációknak köszönhetően, amelyeket a korábban a címeres mezt viselő játékosoktól nyertek.

 

"Ha a válogatottban játszó portugál legendákra gondolunk, akkor sok játékos nevét emlegethetnénk. Mindenki emlékszik Eusebiora, Luis Figora, de itt van Cristiano is."

 

"Számos játékos képviselte már hazámat és úgy gondolom, hogy most nekünk is lehetőségünk van ezen a világbajnokságon szép eredményt elérni, megvan hozzá a minőségünk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!