Rashford: Az ilyen pillanatokért játszok

A Manchester United támadója, Marcus Rashford két góllal is hozzájárult az angol válogatott 3-0-s sikeréhez Wales ellen, a Háromoroszlánosok pedig tovább jutottak a csoportkörből.


Rashford káprázatosan szerepelt a találkozón, melyen Harry Maguire és Luke Shaw is pályára léptek, bár egyértelmű, hogy a fiatal támadó teljesítményétől hangos most az angol sajtó.

 

Két gólja közül az első egy tökéletesen elvégzett szabadrúgásból született a tizenhatos sarkától, míg a másodiknál jobb szélről tört be a büntetőterületre és a walesi kapus, Danny Ward lábai között lőtte el a labdát a kapuba. Ez volt Anglia 3. gólja az este során, miután az 1 gólos előnyt Phil Foden 2 gólosra növelte Harry Kane passzának köszönhetően, nem sokkal Rashford első találatát követően.

 

A United fiatal támadója Irán ellen is eredményes volt csereként, így jelen pillanatban a góllövő lista élén van.

 

"Nagyszerű érzés két gólt is szerezni" - mondta Rashford a lefújást követően a BBC Sportnak.

 

"Kicsit csalódottak voltunk az USA elleni meccs után és azt gondolom, hogy ott sokkal jobban kellett volna játszanunk. Az egyetlen módja, hogy kilábaljunk az volt, hogy a következő meccsen jó teljesítményt nyújtunk és azt hiszem, hogy ezt meg is tettük."

 

"Az első félidőben remekül védekeztünk, nem igazán adtunk nekik lehetőséget. Azt akartuk elérni, hogy megöljük a játékukat és kihasználjuk a helyzeteinket."

 

A 3 pont megszerzésével Anglia a B csoport élén végzett az USA mögött, Rashfordnak pedig ebben a sikerben kulcsfontosságú szerepe volt.

 

"Az ilyen pillanatokért futballozom" - folytatta. "A legnagyobb és legjobb pillanatokért és most nagyon boldog vagyok. Boldog vagyok, mert továbbjutottunk a következő fordulóba."

 

A domináns szereplés és a jó eredmény ellenére Rashford úgy gondolja, hogy a válogatottnak sokkal többet kell nyújtania.

 

"Azt remélem, hogy építeni tudunk erre a teljesítményre, mert továbbra is hatalmas ambícióim vannak ezzel a csapattal és azt gondolom, hogy a mai teljesítményünkhöz képest is tudunk még sokkal jobbak lenni."

 

 

A kiválóan szereplő Rashford kivívta az angolok szövetségi kapitányának, Gareth Southgate-nek az elismerését is, aki el volt ragadtatva a látottaktól.

 

"Nagyon jól ment neki, de ez nem meglepő, mert az edzéseken is jól teljesített" - mondta a BBC Spornak. "Lenyűgöző formát mutat mióta visszatért közénk, még a mesterhármas is összejöhetett volna neki, több lehetősége is adódott."

 

"A szabadrúgása, mint láthattuk hihetetlen volt, de ő képes erre."

 

A mérkőzésen pályán volt Harry Maguire és Luke Shaw is, utóbbit a 65. percben Trippier váltotta. Rashfordot a 76. percben cserélték le, Grealish léphetett így pályára és mindhárom Vörös Ördög abban bízik, hogy a Szenegál elleni találkozón ismét pályára léphetnek.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!