A klub élni fog hosszabbítási opciójával Rashford esetében

Erik ten Hag megerősítette, hogy a Manchester United aktiválja a Marcus Rashford szerződésében szereplő egy éves hosszabbítási opcióját, akivel hosszú távú megállapodást kötnének.


Bár az egy évvel történő hosszabbítás védelmet nyújt a Unitednek arra vonatkozóan, hogy ne veszítsék el ingyen a saját nevelésű játékost a most futó szezon végén, Rashford továbbra is erős alkupozícióban van velük szemben.

 

A Paris Saint-Germain néhány nappal ezelőtt már bejelentette, hogy lecsapnának a 25 éves játékosra az Old Traffordon jelenleg futó szerződése végeztével és egyre nagyobb a félelem azt illetően, hogy a klub akadémiáján nevelkedett szélső hagyhatja manchesteri szerződését kifutni és a végén új kihívást keres magának.

 

A United pozíciója tehát nem éppen a legerősebb, Ten Hag azonban továbbra is magabiztos azt illetően, hogy Rashfordot biztosítani tudja arról, hogy a csapat újra a trófeaszerzés irányába tart, a klub pedig képes lesz kielégíteni az anyagi igényeit.

 

Amikor arról kérdezték, hogy meg tudja-e akadályozni, hogy a PSG Franciaországba csábítsa az angol válogatott játékost, Ten Hag így felelt:

"Nem tudok válaszolni erre a kérdésre. Neki kell döntenie."

 

"Mi annyit tehetünk, hogy megmutatjuk, ez a lehető legjobb klub, aminél játszhat, kezdve a klub kultúrájától, de azt illetően is, ahogyan együtt dolgozunk."

 

"Ebbe bele kell érteni azt, ahogyan játszunk, edzünk, emellett pedig megfelelő környezetet biztosítunk a további fejlődéshez és a pénzügyi igények kielegítéséhez egyaránt."

 

"Szóval ha ezt megtesszük, ha el tudjuk neki mondani, hogy mik az ambíciók és ezeket hogyan tervezzük megvalósítani, akkor ezeket le kell vele folytatni. Onnantól már csak rajta múlik, hogy milyen döntést hoz. Másfél év van hátra a szerződéséből, mi pedig itt leszünk, hogy mindenről egyeztessünk vele."

 

 

Ten Hag magabiztossága azt illetően, hogy a United nem fog kísértésbe esni Rashford eladására a szezon végén érdekes, figyelembe véve, hogy az előző szezonban egy olyan játékos képét mutatta, aki teljesen elveszítette az útját.

 

A holland menedzser a manchesteriek kispadjának elfoglalásakor egyik legfőbb prioritásának nevezte a támadó önbizalmának és formájának újjáépítését, azóta pedig láthatóan erős kötelék alakult ki közöttük.

 

"Az első pillanattól kezdve hatalmas potenciált véltem benne felfedezni" - tette hozzá.

 

"Hiszem, hogy ez a potenciál most kezd kijönni belőle, mert amikor Marcus a védelmi vonalnál helyezkedik, akkor jelenleg szinte nincsen nála jobb játékos a világon."

 

"Ott van Mbappé, aki olyan típus, mint ő. De ha ő [Rashford] a megfelelő pozícióba kerül, akkor nagyszerű dolgokra képes és azt is látható, hogy sokat javult a labda nélküli játéka is."

 

"Az egyik első dolog, amit mondtam neki, hogy 'gyere mosolyogva edzésre'; az plusz energiát ad neked, ha boldog vagy."

 

"És igazából Marcus volt az, aki a kezdetektől mosolyogva érkezett meg Carringtonba. Az első pillanattól nagy öröm vele együtt dolgozni. Én fel- és elismerem a tehetségét. Szerintem a pályán kívül is boldogabb most."


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!