Herrera: Különleges érzés volt nyerni a United ellen

A Manchester United egykori középpályása, Ander Herrera 2014-ben érkezett a klubhoz, majd 2019-ben távozott, a UTD Podcastben pedig elárulta, hogy milyen érzések kötik az Old Traffordohoz.


A spanyol játékos Helen Evans-szel és Sam Homewooddal ült le beszélgetni az Athletic San Mamés Stadionjában és átfogó beszélgetés keretében megvitatták eddigi pályafutását, a Unitednél töltött időszakot, mellyel kapcsolatban igen érzelmesen beszélt Ander, főleg a 2019-es távozását illetően. 

 

A United szurkolók többsége először akkor szerzett tudomást a most 33 éves játékosról, amikor az 2012-ben az Old Traffordra látogatott az európai kupaporondon. A spanyol csapat nagy meglepetésre 3-2-es győzelmet aratott az Álmok Színházában megrendezésre kerülő Európa-liga összecsapáson, Herrera és csapattársai pedig egyik pillanatról a másikra a figyelem középpontjába kerültek.

 

A UTD Podcastjában Ander beszélt arról a 2012-es, márciusi éjszakáról, valamint arról a kapcsolatról, amit a Uniteddel kialakított ezt követően.

 

"Az volt az első alkalom, hogy az Old Traffordon jártam és, ahogy azt már korábban is mondtam, amikor ott voltam, valami különlegeset éreztem. Úgy éreztem magam, mintha a világ legnagyobb stadionjában lennék. Az Egyesült Királyság legnagyobb klubja ellen játszottunk és nagyon örültem ennek a lehetőségnek."

 

"Azt is elárulhatom, hogy akkor még nem gondoltam, hogy két év múlva a Unitedben fogok játszani, de hatalmas megtiszteltetés és öröm volt számomra. Ma is jól emlékszem a szurkolókra, soha nem felejtem el őket. Ahogy azután a csodálatos meccs után tapsoltak nekünk és, ahogy képesek voltak kifejezni elismerésüket az Old Traffordon. Különleges este volt, amit soha nem fogok elfelejteni."

 

A spanyol középpályás azt is elárulta a folytatásban, hogy milyen hatással volt az a győzelem a bilbaói klubra a szezon hátralévő részében.

 

 

"Tökéletes meccs volt számunkra, 3-2-re győztünk és több is lehetett volna, ha De Gea nincs ott a United kapujában. Elképesztően védett már akkor is, de ettől még tökéletes éjszaka volt számunkra."

 

"Ezt követően a Schalkét és a Sportingot is legyőztük, viszont kikaptunk az Atletico Madridtól. Akkoriban Radamel Falcao nagyszerű formában volt az Atleticoban és kivégzett minket."

 

Annak ellenére, hogy a Bilbao végül 2. helyezett lett abban a szezonban az Európa-ligában, Ander kifejtette, hogy az Old Traffordon aratott győzelem fontosabb volt számukra, mint a döntőbe jutás, mivel óriási hatással volt az egész csapatra.

 

"A világ legnagyobb elismerése volt számunkra, nem sejtettük, hogy mekkora lökés ad majd nekünk. Amikor még a pályán voltunk nem tudtuk, hogy mekkora jelentőssége lesz ennek a találkozónak mindenkire, illetve a klub történetére is."

 

"Még a szurkolók is jól emlékeznek arra az estére a United részéről, pedig általában inkább az marad meg, ha nyer a csapatod ez pedig azt mutatja, hogy milyen jól játszottunk."

 

"Óriási hatása volt annak a meccsnek."

 

Herrera két évvel később csatlakozott a Vörös Ördögökhöz és egészen 2019-ig Manchesterben maradt, 5 év alatt pedig nagyon megszerettette magát a szurkolókkal.

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!