Ten Hag támogatja Rashford jó sorozatának folytatását

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag támogatja a remek formának örvendő Marcus Rashfordot, hogy a 2022/23-as szezon második felében is folytassa parádés góllövési sorozatát.


Az angol válogatott támadó minden sorozatot figyelembe véve 25 mérkőzésen 12 gólt szerzett eddig az idei szezon során. Rashford emellett megosztva Bukayo Sakaval hazája házi gólkirálya is lett 3 találattal a világbajnokságon, amelyek közül kettőt a Wales elleni csoportmérkőzésen szerzett.

 

A United 10-ese a szerda esti, Burnley elleni Ligakupa találkozón a középpálya jobb oldalán tért vissza a klub futballba és szerzett egy fantasztikus szóló gólt, amely során két vendég védőt hagyott faképnél, mielőtt Bailey Peacock-Farrell mellett a hálóba talált és biztosította be a 2-0-s győzelmet Erik ten Hag legénysége számára. 

 

Sajtótájékoztatóján Ten Hag is csak elismerő szavakkal tudott beszélni Rashfordról, hozzátéve, hogy szerinte rendelkezik azzal a potenciállal, amely ahhoz szükséges, hogy hatalmas mennyiségű gólt szerezzen még a szezon során.

 

"Nem szeretnék konkrét számot kijelölni" - kezdte Ten Hag.

 

"De a kezdetektől fogva azt mondom, hogy szerintem képes 20 gólt szerezni csak a Premier League-ben, szóval erről meg vagyok győződve. Jelenleg négy találatnál jár, de számos találatot jegyez más sorozatokban is. Háromszor volt eredményes a világbajnokságon és a benne rejlő potenciál alapján képes lehet a Premier League-ben is elérni a már említett gólmennyiséget."

 

Médiapletykák szerint a Vörös Ördögök a januári átigazolási időszakban csatárt szeretnének igazolni. Viszont amikor Ten Hagot a támadósor megerősítéséről kérdezték, ő a kezei alatt dolgozó tehetséges fiatalokat dicsérte és megismételte azt az álláspontját, hogy csak abban az esetben kíván új csatárt igazolni, ha az új szerzemény megfelel a klub "kritériumainak". 

 

 

"Szerintem az egy jó jel, hogy ötödikek vagyunk, de azzal is tisztában vagyunk, hogy több gólt kell szereznünk" - tette hozzá.

 

"Amit ezzel megpróbáltam kifejezni, az nem más, mint hogy a játékunk egyéb elemeiben is fejlődnünk szükséges. És amint az a Burnley ellen látható is volt, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, csak jobb döntéseket kell hoznunk. De igazán akkor kell aggódni, ha nem sikerül helyzeteket kidolgozni."

 

"Szóval nagyon boldog vagyok a támadásbeli teljesítményünkkel és azzal, hogy hét-nyolc 100 százalékos helyzetet is ki tudtunk dolgozni, de az egyértelmű, hogy ezekből több gólt kell szereznünk."

 

"De az éremnek két oldala van. Az egyik, hogy egy csatár a klubon belülről is érkezhet a keretünkbe, nézzük csak meg Garnachot, Elangat vagy Pellistrit, aki jó benyomást tett a világbajnokságon és múlt héten zárt kapuk mögött az Everton ellen is. Szóval ez az első dolog."

 

"És igen, mi tisztában vagyunk vele, hogy elveszítettünk egy csatárt, szóval pótolnunk kell. De a megfelelő játékosnak kell lennie. A megfelelő játékosnak pedig minőséget kell a csapatba hoznia, nem csak mennyiségileg kell egyel többen lennünk. Mert ez csak problémákat tudna okozni és mint tudjuk, a Manchester Unitednél az elvárások nagyon magasak."

 

A United gólmennyisége eddig 20 találatnál jár a Premier League-ben 10 különböző gólszerzőtől, akik közül Rashford áll az élen 4 góllal. Amikor arról kérdezték, a keretnek hiányzik-e egy könyörtelen gólvágó, Ten Hag a támadósor sok hiányzóját hozta fel okként, hogy senki nem volt képes igazán a hátára venni csapatát az eredményesség tekintetében.

 

"Nem [nem egy játékos hiányzik], mert ha elemzem az eddigi 14 bajnokinkat, illetve az európai kupameccsekkel együtt 20 mérkőzésünket, azt látom, hogy számos problémával küzdöttünk a támadósorban. Gyakran nem is volt kik közül választanom. Vagy a játékosok nem voltak 100 százalékig egészségesek és ennek ellenére kellett játszatnom őket. Ezek a problémák végig ott voltak a szezon első 20 meccse során."

 

"Szerintem amint a játékosaink bevethetőek lesznek és jobb erőnléti állapotuk lesz a támadásorban, akkor a gólok is érkezni fognak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!