Ten Hag: Trófeákat nyerhetünk 2023-ban

A közelmúltban mutatott remek forma ellenére Erik ten Hag ragaszkodik ahhoz, hogy nem pihenhetnek meg és újabb tökéletes teljesítményt vár csapatától a ma esti, Bournemouth elleni bajnokin, az Old Traffordon.


A United magyar idős szerint 21:00-kor fogadja a Cseresznyéket az Álmok Színházában miután az óév utolsó napján 1-0-ra legyőzték idegenben a Wolves együttesét. A Gary O'Neil csapata elleni mérkőzés előtt Ten Hag leült beszélgetni a klubmédiával, hogy megvitassák, mire is számít ma esti vendégeink ellen.

 

A holland 2022-re is reflektált és elárulta, hogy izgatottan várta az új évet, valamint beszélt a januári átigazolási terveiről is. 

 

Ha visszatekintünk 2022-re, melyek azok a pillanatok, amelyek kiemelkedtek? Gondolom a bajnoki cím az Ajaxszal köztük van, de ilyen pillanat lehet a menedzseri kinevezésed is a Unitednél, esetleg egy emlékezetes győzelem.

"Mindig a trófeák a legfontosabbak. Nem szabad túlságosan magunkkal foglalkozni, a család és a trófeák a fontosak. Eszerint tettem eddig is és ezután is így fogok. Visszatekintve boldog és elégedett vagyok a sorsommal. A családom jól van, letelepedtünk Manchesterben és elégedett vagyok. Ha a sportot nézem, akkor egyértelműen a trófeák a fontosak és ez a célunk 2023-ban."

 

Olyan ember vagy, aki szakmailag és egyénileg fogadalmat tesz újévkor?

"Igen, a szakmai részét az imént mondtam is, amikor a trófeákról beszéltem. A szezon jelen szakaszában nem foglalkozunk ezzel túlságosan, egyelőre az a fontos, hogy olyan pozícióba kerüljünk, amelyből ezek megnyerhetők. Hosszú az út, különösen ebben az idényben. Még a felénél sem járunk és rengeteg mérkőzés van hátra. Szóval nem arra koncentrálunk, hogy mi történik majd a végén, hanem szépen, mérőzésről mérkőzésre haladunk."

 

 

A legutóbbi 6 meccset megnyerte a csapat az Old Traffordon, ami kezd ismét erőddé válni. Minek köszönhető ez, illetve ez volt az egyik célod, amikor megérkeztél?

"Igen, határozottan. Erődnek kell lennie. Rugalmasan, ugyanakkor fegyelmezetten akarunk játszani, ezt pedig úgy érjük el, hogy 11 emberrel támadunk és ugyanennyivel védekezünk. Arról van szó, hogy végezzük a dolgunkat, keményen küzdünk a csapatért minden párharcban az összes meccsünkön, ha sikerül győzni a mérkőzéseken, akkor jó irányba haladunk ennek pedig örülünk, de nem lehetünk elégedettek túlságosan, mert nem lustulhatunk el a lustasággal pedig visszaesik a teljesítmény. Koncentrálnunk kell folyamatosan a legapróbb részletekre is és minden nap jobbá kell válnunk, mert a jó nem elég jó."

 

Milyen kihívásra számítassz a Bournemouth elleni meccsen? Azt tudjuk, hogy ők abban reménykednek, hogy 2023-ban javulni fognak.

"Ők egy olyan csapat, amely képes meglepetést okozni, tehát felkészültnek kell lennünk. Jó csapatuk van, képesek gólokat szerezni és ha nem vagy kész ellenük, akkor problémáid lesznek. Ezt már többször is megmutatták."

 

Végezetül, most egy hónapig nyitva az átigazolási ablak és sokat beszéltél a csatár kérdésről. Mit látsz, lesznek távozók, kölcsönbe kerülő játékosok?

"Erről nem mondhatok semmit. Határozottan jó csapatunk van, de nagyon sok meccs vár ránk és ehhez szükségünk van egy jó keretre, illetve a megfelelő egyensúlyra. Erre törekszünk. Mindig jobbat keresünk, tájékozódunk és arra törekszünk, hogy a keret erősebb legyen, de erről ebben a pillanatban nem tudok semmit mondani. Amikor megtehetem, azonnal mondani fogom." 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!