Manchester United 3-0 Bournemouth

Ismét egy magabiztos játékkal megnyert találkozót láthattunk a csapattól, mely beérte a dobogó legalsó fokán lévő Newcastle-t úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a Szarkáknál.


Ten Hag több ponton is változtatott előző kezdőjéhez képest, a védelem közepéről kikerült Shaw a szélre, bent pedig Lindelöf és Maguire is kezdhettek, ráadásul van de Beek is a kezdőcsapat tagja lett.

 

A meccs elejétől kezdve az látszott, hogy az fog történni, amit a United akar. Labdabirtoklásban ellenfele fölé került a hazai gárda, azonban a kapura semmi veszélyt nem jelentett az első 20 perc során.

 

A félidő feléig kellett várni az első helyzetre, balról szabadrúgást tekert középre Eriksen, a rövidnél kiválóan érkezett Casemiro és remekül lőtt a kapuba, 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

A gól után sokkal magabiztosabbá váltak a hazaiak, kevesebb pontatlan labdát láthattunk a játékosoktól és egyérintős játék is többször bukkant fel a pályán. Eriksen, Casemiro és Fernandes is próbálkozott, azonban a Bournemouth védelme mindig tudott blokkolni.

 

A 36. percben Casemiro ellen szabálytalankodtak a tizenhatos előtt, amiért szabadrúgáshoz jutott a United. Rashford és Eriksen állt a labda mögött, utóbbi lőtt, de egy védő fejéről az alapvonalon túlra került a játékszer. 

 

Az egész félidőben azt láthattuk, hogy a manchesteriek fölényben játszottak, de a vendégek védelme mögé ritkán sikerült eljutniuk. Szerencsére így is sikerült megszerezni a vezetést, azonban a félidő végén egy csúnya becsúszás miatt van de Beek megsérült, így le is kellett cserélni őt. 

 

Micsoda támadással indult a második játékrész! Saját tizenhatosnál szerzett labdát a United, Shaw passzolt Rashfordhoz, aki visszatette a bekknek. Luke elment két védő mellett, már az ellenfél térfelének közepén járt, Fernandeshez passzolt, aki a jobb oldalon futó Garnacho elé tálalt, a fiatal támadó laposan középre lőtt, érkezett Shaw és csatárokat megszégyenítő magabiztossággal lőtt a hálóba, 2-0 a hazaiaknak!

 

Az 55. percben ismét szép támadást vezetett a United, Wan-Bissaka visszatette a labdát Casemironak, aki egyből, állítgatás nélkül tekert a kapu elé, Martial ugrott fel és fejelt, de sajnos nem talált kaput a francia.

 

Két perc múlva két védést is be kellett mutatnia De Geának, előbb Billing csodás fejesénél védett bravúrral, majd Solanke próbálkozását fogta biztosan. Sőt, a következő percben ismét a spanyol kapusnak kellett komolyan beavatkoznia, hogy megvédje kapuját a bekapott góltól. Felébredt a Bournemouth.

 

Rashford váratlan megoldással távolról lőtt, de nem talált kaput, akárcsak Fernandes a 77. percben - a portugálnak ma sem nagyon ment, sok rossz megoldása volt.

 

A 78. percben egy jó megoldás jött Fernandestől, hiszen ezúttal passzolt Fredhez, aki kigurított bal szélre, Garnacho befelé tört majd remekül tekert, azonban a labda a kapufáról pattant ki az alapvonalon túlra.

 

A csereként beállt Dalot is próbálkozott, Travers azonban a léc fölé tolta a labdát, majd Garnacho ismét helyzetbe került, a kapus ezúttal is hárított.

 

A másik kapu előtt Anthony lövésénél kellett izgulni kicsit, de szerencsére a labda elkerülte a kaput, majd öt perccel a meccs vége előtt Rashford hozta helyzetbe Fernandest, aki azonban kapusba lőtt.

 

A 86. percben Shaw zseniálisan ívelt a védők mögé futó Fernandeshez, aki egyből középre passzolt, érkezett Rashford és a kapuba lőtt, 3-0!

 

Az utolsó percben De Gea védett bravúrral, majd a szöglet után Dembele beadása a léc tetejéről pattant tovább. Sikerült ismét lehozni egy meccset kapott gól nélkül, és mivel hármat lőtt a csapat, így biztos sikert aratott. 

 

 

Premier League, 19. forduló
Manchester United 3-0 Bournemouth
Old Trafford

 

Vezette: Michael Salisbury

 

United: De Gea - Wan-Bissaka(Dalot 68.), Lindelöf(Martinez 88.), Maguire, Shaw - Casemiro, Eriksen(Fred 68.) - Fernandes, van de Beek(Garnacho 45.), Rashford - Martial(Elanga 69.)
Nem használt cserék: Heaton, Varane, Malacia, McTominay

 

Bournemouth: Travers - Smith(Stacey 63.), Senesi, Kelly, Mepham - Anthony, Cook, Lerma(Rothwell 84.), Billing(Moore 76.) - Solanke, Christie(Dembele 76.)
Nem használt cserék: Plain, Stephen, Zemura, Rothwell, Pearsen, Lowe

 

Gólszerző: Casemiro 23', Shaw 49', Rashford 86'

 

Sárga lap: Billing, Smith, Stacey

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!